Senior bedriftsrådgiver i Sparebanken Vest, John Magne Lundekvam, forklarer forskjellen på factoring og kassekreditt og sier at Buffer kan være et bedre alternativ for små og mellomstore bedrifter. (foto: Sparebanken Vest)

–  Buffer har for mange bedrifter revolusjonert måten å få til en sunn økonomi, sier senior bedriftsrådgiver, John Magne Lundekvam i Sparebanken Vest.

De fleste bedrifter har behov for en form for kredittløsning for å hjelpe til med svingninger i driften og kanskje spesielt i vekstperioder. I tillegg er det mange bedrifter som sliter med å få inn fordringene sine fra kundene. Akkurat dette problemet kan i verste fall føre til økonomisk skvis, om ikke kundene dine er flinke betalere.

Les også: Nord-Europas største regnskapsbyrå valgte Buffer

Hva skiller nylanseringen Buffer fra Sparebanken Vest fra de tradisjonelle løsningene? Og hvordan kan din bedrift spare penger?

Les mer om Buffer her.

Bedrifter flest opplever svingninger i driftsfasen, og med gjerne 45-60 dager innbetaling på fakturaer melder ofte behovet seg for en kredittløsning for å ta unna løpende utgifter som lønn, kontorlokaler og arbeidsgiveravgift i perioder. La oss første se på de tradisjonelle måtene å få inn penger på for en bedrift:

Kassekreditt kan bli dyrt

John Magne Lundekvam, som er senior bedriftsrådgiver i Sparebanken Vest, forteller at kassekreditt også kalt bankkreditt er den mest vanlige løsningen for å bedre likviditeten til bedrifter.

Senior bedriftsrådgiver John Magne Lundekvam (foto: Sparebanken Vest)

– Kassekreditt gir bedriften tilgjengelig kreditt på konto etter kredittsjekk. Bedriften blir innvilget en kreditt som gjerne sikres i selskapets eiendeler. Bedriften betaler provisjon for å ha kassekreditt tilgjengelig, typisk på 1-2 prosent i året. I tillegg kommer det rente når man trekker kreditten, gjerne på 5 prosent.

Med factoring gir man fra seg kundekontakt

Til forskjell fra kassekreditt er factoring, i tillegg til å være en finansiell løsning, også en administrativ løsning for bedriften.

– Factoring innebærer at et eksternt selskap kjøper fakturaene til bedriften. Bedriften får gjerne utbetalt 80 prosent av fakturaen med en gang, og det eksterne selskapet bærer risikoen ved eventuelle ubetalte fakturaer og inkassoarbeid. Bedriften betaler gjerne administrasjonsutgifter og renter til det eksterne selskapet, sier Lundekvam.

Løsningen: Buffer er fremtidens måte å få inn pengene på

På Buffer.no kan du lese mer om tjenesten og sjekke din Buffer!

Sparebanken Vest tilbyr ikke factoring, men vi har lansert et godt alternativ, nemlig den digitale og brukervennlige løsningen Buffer.

– Buffer et godt alternativ til factoring fordi selskapet ikke trenger flere parter å forholde seg til, alt administreres gjennom Buffer. Samtidig kan selskapet få tilgjengelig kreditten umiddelbart ved fakturering. Produktet er enkelt og rasjonelt å bruke, sier Lundekvam.

Integrert med ditt regnskapssystem

Buffer får tilgang til regnskapssystemet til bedriften. Det leser fordringene til selskapet og på bakgrunn av dette gis en buffer, en likviditetstilgang, til en egen konto.

– Dersom en bedrift sender ut en faktura på 100 000 kroner, vil de i samme øyeblikket få tilgjengelig mellom 50-70 prosent av beløpet på en egen konto, på bakgrunn av en grundig kredittsjekk av bedriften og bedriftens kunder. Man betaler ingenting for å ha Buffer, og når bedriften bruker det koster det 1 prosent per måned. Du trenger ikke være kunde av Sparebanken Vest.

Blitt populært på kort tid

Lundekvam forteller at kundene som regel spør etter kassekreditt, men at Buffer kan være et bedre alternativ.

Buffer ble lansert i september, og det har vært svært mange bedrifter inne og sjekket sin Buffer og mange bruker Buffer aktivt i hverdagen. De siste ukene har flere og flere kunder fått øynene opp for Buffer.

Spesielt har flere store regnskapsfirmaer begynt å anbefale Buffer til sine kunder. Det tar vi som et stort kompliment, og et svar på at Buffer er det riktige alternativet for små og mellomstore bedrifter som trenger en sunn finansflyt, sier Lundekvam.

Les også: Vangdal Regnskap anbefaler Buffer til sine kunder.

Bli bedre kjent med Buffer og hvordan Buffer fungerer:

Kommenter artikkelen nedenfor: