Daglig leder hos markedsteknologiselskapet ROCS, Lars Christian Wilhelmsen (i front) omtaler nylanseringen Buffer som en redning for små og mellomstore bedrifter. (Foto: ROCS)
Daglig leder hos markedsteknologiselskapet ROCS, Lars Christian Wilhelmsen omtaler nylanseringen Buffer som en redning for små og mellomstore bedrifter. (Foto: ROCS)

Daglig leder hos markedsteknologiselskapet ROCS, Lars Christian Wilhelmsen omtaler nylanseringen Buffer som en revolusjonerende løsning for små og mellomstore bedrifter.

ROCS har erfart at det har vært utfordringer med likvide midler når de har vokst fra 2 til 19 ansatte på bare fire år.

Dagens Næringsliv tildelte nylig ROCS, Rocket Science of Marketing, status som Gaselle-bedrift for 2018. Et av kriteriene er å vise til doblet omsetning over minst fire år. En typisk utfordring for en slik vekst er finansiering. ROCS er et av selskapene som har fattet interesse for den digitale finansieringsløsningen Buffer, for små- og mellomstore bedrifter.

Gjør det enkelt

Løsningen fra Sparebanken Vest har hjulpet ROCS da de trengte hjelp, forteller Lars Christian Wilhelmsen.

Les mer om Buffer her

Daglig leder hos markedsteknologiselskapet ROCS, Lars Christian Wilhelmsen (i front) omtaler nylanseringen Buffer som en redning for små og mellomstore bedrifter. (Foto: ROCS)
Bedriften ROCS fikk god hjelp av Buffer til å holde stabil og god likviditet (Foto: ROCS)

– Vi jobber selv med å få ting enkelt og mer intuitivt for å skape bedre opplevelser for kundene, og ønsket å teste Buffer ut i fra egen interesse. Som bedriftsleder vet jeg at det er tusen ting som er lett å gjøre som privatperson, men som er tungvint som bedrift. Buffer er både revolusjonerende, raskt og enkelt, og det fyller et behov, sier Wilhelmsen, som var med å etablere ROCS i 2014.

Effektivt, brukervennlig og nyttig

Mange bedriftsledere har kjent på følelsen når man endelig har sendt ut fakturaene man skal denne uken, for så å innse at en må betale lønn, og kontoen er tom fordi en venter på å få betalt fra kundene sine. Da er det ekstra kjedelig å måtte lete fram en bunke med regnskap og papirer, og gå til banken med luen i hånden for å be om finansiering.
– Ofte blir man møtt med at det vil ta et par uker, og man må stille hus og hjem som sikkerhet i tillegg. Buffer gir oss enkelt tilgang til penger, uten lange søknadsprosesser sier Wilhelmsen.

Slutt med personlig oppmøte

Wilhelmsen legger til at det har vært store endringer i bedriften siden 2014.

– At man som bedriftsleder med noen klikk kan koble økonomisystemet sitt mot Buffer og få tilgang til egne likvide midler, det er en liten revolusjon. Nå kan vi få gjort ting enkelt på nett selv, og det fungerer, sier han.

Utfordringer med likviditet

Alle små bedrifter blir sårbare når de trenger kapital til å vokse. Likviditeten svinger med oppdrag og innbetalingsfrister, og det er vanskelig å gjøre større investeringer.

– Vi var to mann som begynte med ingenting for fire år siden. Vi måtte finansiere egne lønninger, behov for kontorplass, driftsmidler og utstyr. Alt må på plass før man kan begynne å selge tjenester. Det tar tid å selge inn prosjekter og få pengene på konto, og man har hele tiden behov for kapital. Dersom man er i en kontinuerlig vekst, må man hele tiden ligge på forskudd, og det kan være vanskelig å gjøre det organisk, sier han.

Les også: Slik ble Buffer født på en serviett

Godt å ha Buffer med på laget

ROCS har i dag 19 ansatte, og store kunder innen forsikring, finans og telekom med 45-60 dagers betalingstid. Før pengene kommer på konto skal de betale moms, lønn og skattetrekk, og har behov for likvide midler. Dersom ROCS finner flere riktige folk til selskapet, kan de trenge ekstra kapital til å vokse. Da syns Wilhelmsen det er godt å vite at de har en Buffer.

– I en vekstfase trenger vi kapital til å betale lønninger og andre driftsmidler, men der det tidligere tok lang tid før utestående kapital kommer inn, er Buffer en fin måte å vokse på uten å måtte låne eller skyte inn mer av egne midler for å finansiere veksten, sier han.

Oppfølging er viktig

Som ny kunde var ROCS gjennom en kjapp prosess med elektronisk signering og BankID for å få tilgang til Buffer.

– Sparebanken Vest fulgte oss opp underveis. Da vi ikke fullførte registreringen i en engang, tok de kontakt og lurte på om vi trengte mer informasjon eller hjelp. Vi følte oss godt ivaretatt, og kan trygt anbefale Buffer til andre, sier Wilhelmsen.

Du kan bli nærmere kjent med Buffer på buffer.no.

 

Kommenter artikkelen nedenfor: