Nå kan du bli varslet straks en faktura kommer og betale super enkelt (Foto: Sparebanken Vest)
Nå kan du bli varslet straks en faktura kommer og betale super enkelt (Foto: Sparebanken Vest)

Alle brukere av mobilbanken vår kan nå bli varslet direkte på sin telefon med en gang det kommer en ny eFaktura. Ved å trykke på varselet sendes du direkte inn i mobilbanken-appen for godkjenning av regningen.

Sparebanken Vest er den første banken i Norge som kan tilby dette. En stor IT-avdeling in-house har gitt oss mulighet til å løse denne kompliserte utfordringer på kort tid.

Så enkelt blir det nå å betale en faktura

    1. Du mottar et push-varsel på din telefon, og trykker på det.
    2. Du blir sendt direkte inn i mobilbanken, hvor du logger deg inn med PIN, fingeravtrykk eller Face ID.
    3. Fakturaen blir vist, og du trykker Godkjenn

Enklere enn det kan det knapt gjøres. Regningen blir betalt på få sekunder.

Flere varsler kommer

Foreløpig styres push-varsler via innstillingene for appen på telefonen. Et naturlig neste steg er å utvikle et varslingssenter i mobilbanken hvor kunden selv enkelt kan justere hva som blir sendt ut. Vi ønsker å gi kundene muligheter til å få flere ulike varsler etter hvert, hvor kundene selvsagt velger hva de ønsker å bli varslet om

I nært samarbeid med kundene vil vi nå se hva som skal utvikles av nye varsler. Det blir mulig å varsle om for eksempel. innbetaling på konto, ny melding i nettpostkassen, bruk av kredittkort, regionsperre etc.

Husk å oppdatere appen

Du må laste ned en oppdatert versjon av appen for å ta i bruk varslene. Og da må du huske å takke ja til å motta push-varsler. Vi er glade for råd og tips om nye varsler. Bruk gjerne kommentarfeltet under.

Kommenter artikkelen nedenfor: