Du kan vippse med kredittkortet ditt både på nett og i butikk (Foto: Sparebanken Vest)
Du kan vippse med kredittkortet ditt både på nett og i butikk (Foto: Sparebanken Vest)

– Vipps sin betalingsløsning på nett gjør betaling enklere. Når man for eksempel legger inn Visa Gull i Vipps og velger det kortet ved betaling i nettbutikken, har man den samme gode kjøpsbeskyttelsen som ligger i selve kortet. For eksempel om varen ikke skulle komme fram. Fordelen er også at vi slipper å taste inn kortnummeret, utløpsdato og såkalt CVC-kode hver gang vi handler, sier forbrukerøkonom Marianne Frønsdal i Sparebanken Vest.

En enkel beskrivelse om hvordan man legger inn kredittkortet sitt i Vipps finner du her.

[wpdatachart id=3]

I rapporten «Norsk E-Handel 2017» fra DIBS fremkommer det også at halvparten av betalingsvolumet nordmenn foretar på nett i 2017 gjelder reiser.

– Kredittkort har en god reise- og avbestillingsforsikring. Denne forsikringen gjelder også når du betaler med eksempelvis Visa Gull via Vipps, forteller forbrukerøkonom Frønsdal.

Norske nettkunder vil ha det enkelt

I rapporten fra DIBS fremkommer det også at netthandelskundene opplever Vipps som den enkleste og raskeste betalingsløsningen.

– Dette er ikke overraskende. Nordmenn er det folket i Norden som aller mest vil slippe å taste inn kortinformasjonen hver gang de handler på nettet. Derfor har de også omfavnet brukervennligheten til Vipps. Tradisjonell kortbetaling er fremdeles den foretrukne betalingsformen på nett, men spesielt i høst har vi sett at Vipps utgjør en stadig økende andel av betalingene. Dette er en trend vi forventer vil eskalere utover i 2018, forteller Frønsdal.

Vipps – den mobile lommeboken

I følge DIBS var det i 2016 omkring 48 % av nordmennene som brukte smarttelefonen sin i forbindelse med e-handel, men i 2017 er denne prosentandelen steget til 54 %.

– De fleste av oss har flere kort i lommeboken. Det bør du også ha på mobilen, og da er det greit å vite at det er enkelt å bytte mellom ulike betalingskort i Vipps. Når du vippser en venn et lite beløp, eller betaler for kaffe på idrettsarrangementet, foretrekker du kanskje å bruke bankkortet ditt. Skal du derimot handle på nettet eller kjøpe en dyrere vare, anbefaler vi at du heller bruker kredittkort, avslutter Marianne Frønsdal.

Sparebanken Vest har mer informasjon om sikker netthandel på denne siden.

Kommenter artikkelen nedenfor: