Hos oss kan du lett finne ut av kostnaden ved å låne penger til bil med sikkerhet i bolig, kontra et rent billån fra vår samarbeidspartner Brage Finans

– Når du vurderer om du skal låne til bil med sikkerhet i bolig, så bør du se på om verdien av boligen overstiger lånet du allerede har med en grei margin, slik at du unngår økt rente ved å øke lånet. I tillegg bør du tenke igjennom hvorvidt der er sannsynlig at du skal selge boligen i løpet av de nærmeste årene, sier vår kunderådgiver Magne Rommetveit Fivelstad.

– Dersom du har mye ledig sikkerhet i boligen din, og du ikke skal selge i løpet av noen år, så kan det være fornuftig å låne til bil med sikkerhet i bolig, siden det vanligvis vil gi den beste renten.

Kunderådgiver Magne Rommetveit Fivelstad råder deg til å se på egen økonomi før du velger finansiering (Foto: Tove Lise Mossestad )
Vår kunderådgiver Magne Rommetveit Fivelstad regner gjerne ut kostnaden ved å låne penger til bil med sikkerhet i bolig, kontra et rent billån fra vår samarbeidspartner Brage Finans. (Foto: Tove Lise Mossestad)

– Ellers kan billån fra Brage finans være et godt alternativ, med kampanjepriser i hele september, er rådet fra Magne. Han og kollegene sitter klar til å hjelpe kundene med billån, boliglån, sparing og andre spørsmål. Du når dyktige rådgivere hos Sparebanken Vest både på kveldstid og i helgene.

Nyere biler gir færre uforutsette utgifter

For de fleste er bilen et nødvendig fremkomstmiddel – og ikke minst: En kilde til stor personlig frihet.

Dersom du har mye ledig sikkerhet i boligen din, og du ikke skal selge i løpet av noen år, så kan det være fornuftig å låne til bil med sikkerhet i bolig.

Det er heller ingen hemmelighet at de fleste av oss først og fremst bytter bil fordi vi ønsker oss noe bedre. Mens noen trenger mer plass, ønsker andre mer gass. Plass og gass koster imidlertid penger, og jo bedre og nyere bil, jo dyrere.

For de fleste innebærer dette et høyere billån. Da bør man huske på at nyere og bedre biler som regel kommer med færre uforutsette utgifter enn gamle og billige biler.

35 % egenkapital gir beste rente for billån

Hva selve billånet koster, avhenger av flere faktorer. I prinsippet er det mulig å låne opptil 100 % av kjøpesummen, men jo større egenkapital du selv kan stille med, jo lavere vil renten på billånet bli. Hos Brage Finans får du den beste renten med 35 % egenkapital. I tillegg vil det alltid lønne seg å ta opp billån med kortest mulig nedbetalingstid.

Med en lav nedbetalingstid minimerer du både rentekostnadene og risikoen for å sitte med et billån som er større enn bilens verdi.

Sjekk hva billånet ditt vil koste med vår billånskalkulator.

Når du bruker billånskalkulatoren vår kan også få et finansieringsbevis som du laster ned eller skriver ut, og som du kan ta med til bilforhandleren.

Her kan du sjekke hva billånet ditt vil koste eller hvor mye du kan øke boliglånet.

Kommenter artikkelen nedenfor: