Fra boliglån til boligkjøp- Bli med på Lynkurs!

Det har kommet mange nye regler for boliglån de siste årene, og eiendomsmarkedet er i stadig utvikling. På Lynkurs for unge boligkjøpere i Grieghallen 30. oktober blir du oppdatert på alt du trenger å vite når du vil inn på boligmarkedet. I tillegg får du en god porsjon humor fra Vidar Magnussen med på kjøpet.

Grafikk: Sparebanken Vest

– Lynkurset er veldig populært, og aktuelt for alle som går med tanker om å kjøpe bolig, sier kunderådgiver i Sparebanken Vest, Patrick Støer.

LYNKURS: Vidar Magnussen vil ta deg gjennom hele boligkjøpsprosessen på en humoristisk måte den 30. oktober. (Grafikk: Sparebanken Vest)

Sammen med flere andre rådgivere og eiendomsmeglere gir han sine beste tips og råd til deg som vil inn på boligmarkedet. På Lynkurset blir det viktigste gått gjennom, fra boliglån til boligkjøp, på en enklest mulig måte.
– Vi får veldig positive tilbakemeldinger. De jeg møter igjen på visninger sier at de fikk mye nyttig informasjon på Lynkurs, og føler seg tryggere i kjøpsprosessen, sier eiendomsmegler Tor Ramsøy i Eiendomsmegler Vest.

BSU som egenkapital

Både Støer og Ramsøy får mange spørsmål rundt kravet til egenkapital, og det er et tema som blir satt fokus på i Lynkurset. Her får du tips til hvordan du kan nå kravet om 15 % av kjøpesummen, og informasjon om hvilke andre faktorer som påvirker lånesøknaden.
– I juli i år kom det en god nyhet for deg som sparer i BSU. Nå regnes BSU som er del av egenkapitalen, og vi forklarer hva dette og de andre boliglånsreglene har å si for deg som skal kjøpe bolig, sier Støer.

Lag en plan og unngå bomkjøp

Patrick Støer i Sparebanken Vest og Tor Ramsøy i Eiendomsmegler Vest oppfordrer førstegangskjøpere til å sette seg inn i de nye reglene. (Foto: Sparebanken Vest)

Eiendomsmegler Tor Ramsøy tror at du som er interessert i å kjøpe bolig kan spare deg for mange unødvendige visninger ved å gå på Lynkurs i Grieghallen.
– Jeg vil si at informasjonen du får på Lynkurs tilsvarer ti visninger. Du blir bedre rustet til boligkjøpet og kan unngå bomkjøp, sier han.

Når du signerer kjøpskontrakten må du tenke at du skal bo der i minst tre år. På Lynkurs får du hjelp til å orientere deg i markedet, du får innsikt rundt prisnivå og hvilke bydeler det gjerne er lurt å vurdere. Du får også tips til hvordan du skal forberede deg best mulig før selve visningen.

God oppfølging

Du finner som regel rådgivere fra Sparebanken Vest og eiendomsmeglere fra Eiendomsmegler Vest på ett sted, noe som gjør oppfølgingen fra bank og megler veldig lett.
– Førstegangskjøpere vil gjerne komme inn i banken og snakke med en rådgiver. Da har vi mulighet til å følge opp underveis og vi kan ha en løpende dialog om boliger du er interessert i, sier Støer, som anbefaler å ha et møte med banken i god tid før du ønsker å kjøpe bolig.

Det er mye å sette seg inn i når du går med tanker om å kjøpe bolig. Heldigvis er bankrådgiverne og eiendomsmeglere tilgjengelige for å svare på alt du måtte lure på i pausene og etter programmet er over.

Meld deg på Lynkurs i dag!

Kommenter artikkelen nedenfor: