Magne Fivelstad er en av våre autoriserte finansielle kunderådgivere som kan nås på telefon 915 05555 frem til kl. 21.00 alle dager. (Foto: Tove Lise Mossestad)

BSU nå regnes som en del av egenkapitalen. Denne regelendringen er gode nyheter for mange unge boligkjøpere, som nå får en lettere vei til sin første bolig.

Kravet til egenkapital er på minimum 15 % av verdien på boligen. Når BSU-kontoen inkluderes i egenkapitalen kan flere unge låne mer til kjøp av bolig.

Må du tømme BSU-kontoen når du kjøper bolig?

Nei, slapp helt av! Selv om BSU nå regnes som en del av egenkapitalen når du kjøper bolig trenger du ikke å avslutte kontoen. Du kan fortsette å spare ut det året du fyller 33 år. Dette innebærer at du kan fortsette å sette inntil 25 000 kr per år på BSU-kontoen, og få inntil 20 % i skattefradrag, maksimalt 5 000 kr i året.

Du kan spare inntil 300 000 kr på BSU-kontoen. I Sparebanken Vest får du bankens beste rente til og med året du fyller 36 år.

Vent med å betale end på boliglånet til du har utnyttet BSU fullt ut

– For mange lønner det seg nå å låne mer, og fortsette å spare i BSU for å dra nytte av alle fordelene. Du får en reserve i BSU-kontoen som du kan bruke til å betale ned på lånet dersom du trenger det, anbefaler kunderådgiver Magne Rommetveit Fivelstad.

Når du har passert 33 år kan hele BSU-innskuddet brukes til å redusere boliggjelden. Du har da fått med deg maksimalt skattefradrag.

Få mest mulig ut av BSU

Så lenge du er i jobb er BSU den beste måten å spare på, og Fivelstad anbefaler å fylle opp BSU for å dra nytte av skattefordelene.

– Dersom du er student med arbeidsinntekt og ikke trenger hele studielånet lønner det seg å sette det inn på BSU-kontoen, sier han. Det beregnes ikke renter på studielånet så lenge du studerer, men du får god rente og skattelette ved å spare i BSU.

Hvis du ikke har en BSU-konto allerede, kan du opprette det i nett- og mobilbank.

 

Kommenter artikkelen nedenfor: