Eirik Vevatne er en av våre autoriserte finansielle rådgivere som du kan nå på tlf. 915 05555 frem til kl. 21.00 alle dager. Han hjelper deg gjerne med spørsmål om boliglån og refinansiering. (Foto: Tove Lise Mossestad)

Har du betalt ned på boligen en stund, og det er noen år siden sist takst, sitter du gjerne med en god boliglånsreserve.

Boliglånsreserven er den ledige kapitalen du har innenfor 85% av verdien av boligen, når boliglånet trekkes fra. Ved å øke boliglånet kan du benytte den ledige kapitalen til å gjøre investeringer i boligen, som for eksempel å sette inn nytt kjøkken eller å bygge garasje. Du vil da sannsynligvis øke verdien på boligen, samtidig som du får glede av investeringen.

– Går du med tanker om å pusse opp kjøkkenet, kan du søke om en boliglånsøkning i nett- og mobilbanken. Dette er ikke bare en investering i boligen, men også en investering i egen trivsel, sier kunderådgiver Eirik Vevatne.

Enkelt å sjekke boliglånsreserven

Nå kan du selv sjekke hvor mye du kan øke boliglånet ditt i nett- og mobilbanken. Der får du opp hvor mye ledig kapital du har i boligen, og du kan se hva du maksimalt kan søke om. Videoen under viser deg hvordan.

– Vi henter ut ligningsdata og du fyller ut informasjon om din egen økonomi. Du slipper å laste opp dokumentasjon med mindre du gjør endringer fra de opplysninger vi allerede har. Det blir gjort en vurdering på om du kan betjene gjelden, og du får svar i løpet av to timer.

Juster nedbetalingstiden om du kan

Dersom du øker boliglånet for å pusse opp kjøkkenet eller bygge garasje trenger du ikke å beholde den opprinnelige løpetiden, som ofte er 20-30 år.

– Har du mulighet til det kan det være lurt å øke terminbeløpene og redusere nedbetalingstiden på lånet slik at kjøkkenet er nedbetalt raskere, sier Vevatne.

Samlet oversikt på nett og mobil

I nett- og mobilbanken har du til enhver tid oversikt over dine lån. I tillegg til å sjekke boliglånsreserven og søke om å øke boliglånet kan du betale ekstra på lånet og øke terminbeløpet.

Sjekk om du kan øke boliglånet selv i nett- og mobilbanken.

Kommenter artikkelen nedenfor: