Nye regler for boliglån for unge! Har du oversikten?

Det har kommet mange nye regler for boliglån de siste årene, og eiendomsmarkedet er i stadig utvikling. På Lynkurs for unge boligkjøpere i Grieghallen 30. oktober blir du oppdatert på alt du trenger å vite når du vil inn på boligmarkedet. I tillegg får du en god porsjon humor fra Vidar Magnussen med på kjøpet.

Grafikk: Sparebanken Vest

– Det er et høyere kunnskapsnivå hos førstegangskjøpere enn for noen år siden. Likevel er det mye du skal kunne om hele prosessen fra boliglån til boligkjøp, sier Patrick Støer, kunderådgiver i Sparebanken Vest.

LYNKURS: Vidar Magnussen vil ta deg gjennom hele boligkjøpsprosessen på en humoristisk måte den 30. oktober. (Grafikk: Sparebanken Vest)

Sparebanken Vest og Eiendomsmegler Vest inviterer derfor til Lynkurs for unge boligkjøpere tirsdag 30. oktober i Grieghallen. Her får du blant annet vite hvordan du skal forberede deg til visning, hva du skal se etter, hvordan du skal få nok egenkapital og ikke minst om alle reglene du må kjenne til i forhold til boligkjøp.

Mange regelendringer

Det er kommet mange nye regler og krav de siste årene. På Lynkurs får du vite det du trenger om krav til egenkapital, hensyn til renteøkning på 5 % og grensen på lån på fem ganger inntekten. Fra 1. juli i år regnes også BSU som en del av egenkapitalen, noe som gir en stor fordel for unge boligkjøpere.
– Mange unge er flinke til å spare i BSU og starter tidlig. Med den nye regelen kan du nå ta opp litt mer i lån og bruke BSU som egenkapital, samtidig som du fortsetter å spare i BSU, sier Støer.

Mange tror de ikke har mulighet til å kjøpe bolig, men etter en prat med banken ser de fleste lyst på det. Selv om du ikke tenker å kjøpe bolig med det første, kan kunderådgiver hjelpe deg med å lage en god spareplan slik at du får nok egenkapital.

Viktig å gjøre et godt boligkjøp

Patrick Støer i Sparebanken Vest og Tor Ramsøy i Eiendomsmegler Vest oppfordrer førstegangskjøpere til å sette seg inn i de nye reglene. (Foto: Sparebanken Vest)

På Lynkurs får du tips til hvordan du kan forberede deg godt til visning, hvordan prisnivået er i de forskjellige bydelene og hvordan du bør gå frem i budrunden.
– De som kommer på Lynkurs blir bedre rustet for boligkjøp, og kan spare seg for unødvendige visninger og unngå bomkjøp, sier eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest, Tor Ramsøy.

Det er viktig å få et godt kjøp på første bolig, da du gjerne ikke har tenkt å bo der over lengre tid.
– En bolig er som regel den største investeringen så langt i livet, og den første boligen du kjøper danner grunnlaget for ditt neste boligkjøp. Førstegangskjøpet er med på å avgjøre om du kan kjøpe enebolig eller rekkehus neste gang, sier Ramsøy.

Det er mye å sette seg inn i når du går med tanker om å kjøpe bolig. Heldigvis er bankrådgiverne og eiendomsmeglere tilgjengelige for å svare på alt du måtte lure på i pausene og etter programmet er over.

Meld deg på Lynkurs i dag!

Kommenter artikkelen nedenfor: