Vi har alle vært der. Stått med et litt oppgitt, undrende blikk, kanskje revet oss i håret og sett på bankkontoen hvor «reservert beløp» har dukket opp. Ofte med et beløp vi ikke kjenner igjen. Dette er en klassiker når man har betalt for varer i utlandet, eller på nett.

Tilhører du den distrè typen, kan det hende at denne situasjonen skjer deg flere ganger ukentlig.

Denne uken ble det klart at «reservert beløp» er historie, om du har konto i Sparebanken Vest. Nå får du oppdatering i sanntid – hele tiden, forteller produkteier Elisabeth Skorpen.

I Sparebanken Vest er spørsmål om «reservert beløp» på topp-tre-listen av alle spørsmålene som kommer inn til bankens kundesenter

 

Og alle banker i Norge har samme problemet.

Kontoopplysninger i sanntid

Men nå er Sparebanken først ute av sparebankene til å skrote irritasjonsmomentet med «reservert beløp» for over 270,000 bankkunder.

– Det betyr at dersom du betaler for en vare i Norge eller utlandet, vil du umiddelbart få opp beløp, og navn på stedet hvor du handlet på din kontoutskrift i nett- og mobilbank. Dette er en super nyhet for våre kunder, som får en langt bedre kundeopplevelse hos oss, sier Skorpen.

Kontoutskrift før og nå
Tidligere så vi uforståelige budskap som «Visa» eller «Varekjøp». Nå ser du straks på kontoutskriften i mobil- eller nettbanken hvor kortet er brukt, her hos Malinka og Rema.

Trege systemer blir oppdatert

Man kan spørre seg hvorfor dette ikke er gjort før. Og svaret er, litt enkelt forklart; gamle systemer som ikke har snakket godt sammen.

– Sammen med med vår underleverandør Evry har vi oppgradert den digitale motorveien der du bruker kortet og rett inn i Sparebanken Vests systemer. Det betyr også at vi har mulighet til umiddelbart å se ditt bankkort sin digitale reise. Dermed kan bankkontoen din vite, og vise, med en gang du har betalt for en, ja, for eksempel et restaurantbesøk i Hellas, eller handlet på fergen til Gulen via en betalingsterminal, sier Skorpen.

Hva med kredittkort?

Det er kanskje enda mer irriterende å sjekke kredittkortbruken sin i nett- og mobilbanken. Kjøp med kredittkort vises ikke i det hele tatt før de er bokført. Men også her er en oppdatering på vei. Før nyttår lover Elisabeth at all kredittkort bruk vil vises umiddelbart under «Siste bevegelser» i mobil- og nettbank.

Fremst innen bankteknologi

– Sparebanken Vest har som mål å ligge langt fremme innen bankteknologi som gjør hverdagen bedre og enklere for sine kunder. Vår mobilbank har ligget på topplisten hos Android og Apple-store de siste årene. Det er ingen tilfeldighet, sier Skorpen.

– Vi jobber hele tiden med å tilby våre kunder den beste kundeopplevelsen. Om det så er i fysiske møter, eller som nå: Ved å være blant de første i Europa som endelig avskaffer «reservert beløp», gjør vi en viktig jobb for våre kunder. Så slipper vi å få skylden for at de river av seg håret når de undrer på hva som skjuler seg bak «reservert beløp», smiler Elisabeth Skorpen.

Kommenter artikkelen nedenfor: