Studenter på kafé med kredittkort
Kredittkort er et økonomisk verktøy med mange fordeler for deg som er ung.

– Ja, jeg anbefaler de fleste å ha et kredittkort. Det er et økonomisk verktøy med mange fordeler for deg som er ung. Blant annet kan det gi gratis reise- og avbestillingsforsikring, tryggere økonomi på reise og sikrere netthandel ved kjøp og bruk av apper og strømmetjenester, sier Anne Grethe Øverås, forretningsutvikler og ansvarlig for kort og betaling i Sparebanken Vest.

Et kredittkort kan åpne muligheter

Tenk deg følgende problemstilling: Flyselskapet har tilbud på billetter til drømmereisemålet en kort periode. Du skulle gjerne slått til, men det passer dårlig for lommeboken akkurat nå. Studielånet og lønnen fra deltidsjobben kommer på konto om noen dager, men da er tilbudet over.

Høres det kjent ut? Da kan løsningen være et kredittkort.

Bruk kredittkortet fornuftig

Anne Grethe Øverås er ansvarlig for kort og betaling i Sparebanken Vest. Her betaler hun med klokken på Gatwick Express i London. (Foto: Anne Grethe Øverås)

Anne Grethe understreker at ingen bør bruke et kredittkort for å finansiere forbruk du ikke har råd til. Men kortet gir mange goder som du går glipp av ved å la være å ha et. Det gjelder bare å bruke det på riktig måte.

– Kredittkort fra banken din er ofte gratis å ha, og så lenge du har oversikt over når rentene begynner å løpe og betaler regningen innen forfall, vil jeg absolutt anbefale å betale med kredittkort. Men du bør ha kun ett, slik at det blir enklere å holde kontroll på bruken, sier hun.

Skaff deg et kredittkort der du har de andre betalingskortene dine. Da får du bedre oversikt over økonomien. Er du kunde i Sparebanken Vest, kan du enkelt overføre til og fra kredittkortet i mobilbanken.

Seks goder du får ved å betale med kredittkort fra Sparebanken Vest:

  1. Ved netthandel har du kjøpsforsikring. Kredittkortet gir deg bedre klagemuligheter og banken kan hjelpe deg hvis du ikke får det du har betalt for, blir svindlet eller dersom leverandøren går konkurs.
  2. På reise er du dekket av en av markedets beste reise- og avbestillingsforsikring. Betaler du minst 50 % av reiseutgiftene med kredittkortet, gjelder forsikringen for deg og inntil tre medreisende.
  3. I utlandet er du godt sikret mot svindel. Betaler du med kredittkort, unngår du også at reservasjoner for hotell og leiebil trekkes fra brukskontoen din.
  4.  Du kan spare penger gjennom rabatter og cashback. Du får du blant annet rabatter på konserter, restauranter, reiser og nettbutikker.
  5. Kredittkortet er gratis å ha og du kan utsette betalingen inntil 45 dager uten at det koster noe. Dermed er det enklere å slå til på gode, tidsbegrensede tilbud. Her er det selvsagt viktig å ha kontroll på hvor mye av kreditten du har råd til å bruke.
  6. Visa Gull kredittkort støtter kontaktløs betaling og kan legges inn i smartklokken din. Finn ut mer om hvordan du kommer i gang med klokkebetaling her.

Les også: Nå kan du betale med klokken – på joggeturen, på badeland og på Starbucks.

Kommenter artikkelen nedenfor: