Husker du den gangen vi måtte inn i banken med både pass, fødselsattest og fullmakter for å få en egen konto til barna? Nå kan vi tenke tilbake og si «så utrolig tungvint!». Å gjøre livet enklere for kundene våre er det aller viktigste når vi lager nye løsninger. Derfor har vi gjort det superenkelt å opprette en konto i barnets navn.

Med en utviklingsavdeling på 150 personer i Bergen har vi kraft til å utvikle nye og revolusjonerende løsninger. Derfor var vi den første banken som kunne tilby en direkte kobling mot Folkeregisteret, slik at foreldre kan opprette barnekonto i nett- eller mobilbanken.

Erlend Rosjø, Vibeke Storvik, Are Bu Vindenes, Ilya Chernomordik, Pål Nielsen og Stian Danielsen er teamet som har utviklet opprettelse av konto for barn i nett- og mobilbank.
Erlend Rosjø, Vibeke Storvik, Are Bu Vindenes, Ilya Chernomordik, Pål Nielsen og Stian Danielsen er teamet som har utviklet opprettelse av konto for barn i nett- og mobilbank. (Foto: Sparebanken Vest)

Slik gjør du det på tre minutter

Over 75 % av alle barn har sin egen konto. Med en barne- og ungdomskonto kan du spare trygt og fleksibelt til barnet. For å opprette barnekontoen digitalt må begge foreldrene selv ha konto i Sparebanken Vest. Dersom bare en av foreldrene er kunde, kan den andre også raskt opprette et kundeforhold her.

  • Gå til «Min familie» og velg «Legg til barn»
  • Opplysninger om barn du har foreldreansvar for hentes direkte fra Folkeregisteret.
  • Legg til barnet du ønsker skal bli kunde.
  • Begge foresatte må godkjenne at barnet blir kunde. En forespørsel sendes på SMS til den andre forelderen og kontoen opprettes automatisk når begge har godkjent.
  • Begge foreldrene har full oversikt over barnets kundeforhold og kan bestille produkter til barnet under «Min familie».

200 kr i velkomstgave

Mange barn får sine første gaver tidlig i livet. Derfor kan det være lurt å opprette den første kontoen allerede når fødselsgavene begynner å komme inn.

Alle nye barne-kunder får 200 kroner inn på den nye kontoen. Dette er en velkomstgave vi gir til alle nye kunder under 18 år.

Start sparing tidlig – få en god start

Husk at alle monner drar. Klarer du å legge til side 150 kroner i måneden av barnetrygden, kan du fort ha spart opp nok penger på 18-årsdagen til å dekke sertifikatet. Ofte får også barnet pengegaver til dåp eller navnefest, bursdager og jul. Med litt sparing her også, blir beløpet enda større. Det gir en god start på voksenlivet.

Les også: La barnetrygden vokse frem mot 18-årsdagen

Gå til «Min familie» og opprett barnekonto allerede i dag.

Kommenter artikkelen nedenfor: