Oslo børs steg 1,8 prosent i mai.
Fondsverdiene til de som sparer i Sparebanken Vest økte med noen hundre millioner i mai.

Oslo Børs steg hele 6,8 prosent i april og mai ble en ny god måned, ledet av energisektoren. Hovedindeksen løftet seg med 1,8 prosent og fondsindeksen steg med 2 prosent.

– Og knappe åtte år etter Oslo Børs duppet ned i 200 under finanskrisen, har vi nå vært flere dager vært oppe i 900! Oljeprisen steg også til over 80$ fatet i løpet av mai, som er et prisnivå man må tilbake til 2014 for å finne sist, sier Ørjan Askeland, leder for Sparing og plassering i Sparebanken Vest.

Oljeprisen har falt litt tilbake fra de høyeste nivåene. Det er likevel ingen sorte skyer på himmelen så langt.

Sparingen til vestlendingene økte i mai

Fondsplasseringene til kundene i Sparebanken Vest økte også i mai med noen hundre millioner. Summen av alle plasseringer i renter og aksjefond steg med 1,7 prosent.

USA kan nå skilte med den laveste arbeidsledigheten på 18 år. Dette gir positive ringvirkninger og forventninger om økt inntjening i alle selskaper. Arbeidsmarkedstall fra USA indikerer også ytterligere bedring i amerikansk sysselsetting.

– Markedet synes også å legge mindre vekt på Trump sine uttalelser nå enn tidligere, så det blir spennende å se om det er en trend som vil fortsette framover.

Her finner du en oversikt over hvordan våre anbefalte og mest solgte fond har utviklet seg slik hittil i år

– Unngå å jage de beste markedene

Fremvoksende markeder har hatt det tungt, selv om det er den delen av markedet som allerede var lavest priset. Norge har gjort det veldig godt- mye takket være utviklingen i oljeprisen.

– Dette kan naturligvis endre seg og det er ingen grunn til å jage de beste markedene – har du en balansert portefølje med både aksjer og renter, Norge og verden, modne og fremvoksende markeder- kan du ta det hele helt med ro, sier Ørjan.

Vil du vite mer? Les markedsrapportene for mai her

Trenger du hjelp til sparingen? Bestill gjerne time hos en av våre dyktige rådgivere.

Leder for Sparing og plassering i Sparebanken Vest, Ørjan Askeland.

Ørjan Askeland har master fra NHH og 15 års erfaring som kapitalrådgiver. Som leder for sparing og plassering har han ansvar for kundenes sparepenger. Hver måned deler han av kunnskapen sin og gir deg noen kloke tanker og tips om fondssparing i Sparebanken Vest. Denne artikkelen inngår i den månedlige sparerapporten for juni.

Kommenter artikkelen nedenfor: