(Foto: Colourbox)

Det er ofte vanskelig å finne den rette gaven til 20-åringen. Samtidig er det mange som ikke liker å gi bort penger til jul. Løsningen kan være å gi et tilskudd til BSU-sparingen.

Som foreldre eller besteforeldre føles det fint å investere i fremtiden til barn og barnebarn ved å hjelpe de med å spare til bolig i BSU. BSU er en sparekonto for aldersgruppen 13 til 33 år hvor pengene må brukes til boligformål. Ungdommen kan spare inntil 25.000 kroner per år, og totalt 300.000 kroner i ordningen totalt.

Du kan gjerne printe ut vårt BSU-gavekort
Du kan gjerne printe ut vårt BSU-gavekort.

Å komme seg inn på boligmarkedet er vanskeligere enn noen gang. Boligprisene er høye og unge boligkjøpere må ha 15% egenkapital når de kjøper bolig. For en bolig til 2 millioner kroner utgjør det hele 300 000 kr. De aller fleste må derfor spare. For alle under 34 år er da BSU en svært gunstig ordning og ivrig BSU-sparing i flere år vil være en veldig god hjelp til tilstrekkelig egenkapital.

La staten øke gaven din

Når du setter inn penger på BSU-kontoen får den unge 20% igjen på skatten neste år. 1.000 kroner inn på BSU-kontoen gir da 200 kroner i skattefradrag neste år. Forutsetningen er da selvsagt at den unge betaler skatt.

Putt BSU-kontonummeret på ønskelisten

Ingen sparing er mer lønnsom for unge enn BSU. De kan spare inntil 25.000 kroner hvert år til og med det året de fyller 33 år, og få et skattefradrag på 20% av det de sparer. Mange klarer naturlig nok ikke å spare 25.000 kroner i året selv. Derfor bør du oppfordre ungdommen til å sette BSU-kontonummeret sitt på ønskelisten og fortelle tanter, onkler og besteforeldre at et innskudd der vil bli satt svært stor pris på.  Det kan være kjedelig å gi bort den samme boken eller den samme jakken til jul, men at flere gir et BSU-tilskudd skaper ingen problemer.

Det er ingen nedre grense for innskudd på BSU. Både innskudd på 200 kroner og 2.000 kroner gir 20% i skattefradrag

Print vårt gavekort

Har du lyst til å «pakke inn» BSU-innskuddet og plassere det under treet? Da har vi et BSU-gavekort du kan printe ut  her om du vil.

Kommenter artikkelen nedenfor: