Den fine sommertemperaturen i aksjemarkedet gjorde at flere har blitt litt rikere i ferien.

I juli steg det globale aksjemarkedet med 3,3 %, mens her hjemme endte børsen opp 2 %.

Den pågående handelskonflikten mellom USA og Kina fortsatte over sommeren. Usikkerheten forhindret likevel ikke juli fra å bli en meget positiv måned for aksjemarkedene

– Mens vi har kost oss i sommersolen, har børsene gått opp og fra en fjelltopp, en solseng eller ved grillen har kundene i Sparebanken Vest blitt rikere. Det gleder vi oss over, sier Ørjan Askeland, leder for sparing og plassering i Sparebanken Vest.

Ikke la støy påvirke din langsiktige sparing

Usikkerheten som en handelskrig medfører resulterte i at kinesiske myndigheter kom med nyheten om at de vil føre en ekspansiv politikk for å understøtte den økonomiske veksten. Både gjennom skatteletter og investeringer i infrastruktur.

– Handelskrigen mellom USA og Kina kan påvirke markedene fremover, men du som sparer langsiktig kan ta det helt med ro. Slike hendelser er bare relevant i det korte bildet, og da som støy, beroliger Ørjan.

«All time high» for antall spareavtaler

At stadig flere ser muligheter i å spare langsiktig i fond, er også noe Ørjan er glad for. I Sparebanken Vest ble juli en rekordmåned for antall spareavtaler. Flere enn noen gang satte av penger til sparing i fond.

– Antall spareavtaler har steget jevnt siden 2010, men aldri har så mange vestlendinger satt av noe av feriepengene til fondsparing som i år. Sommeren er ofte gode måneder for sparing, siden mange har litt ekstra å rutte med. Juli ble likevel spesielt bra i Sparebanken Vest, med 20 % flere spareavtaletrekk enn i fjor, sier Ørjan.

Fin ut mer om aksjemarkedet og utviklingen av fondssparingen din i markedsrapporten for juli

Sparebanken Vest har gjort det enkelt å spare i fond. Ble du inspirert til å starte sparing eller øke den du allerede har, kan du gjøre det her.

Trenger du hjelp til sparingen? Bestill gjerne time hos en av våre dyktige rådgivere.

Leder for Sparing og plassering i Sparebanken Vest, Ørjan Askeland.

Ørjan Askeland har master fra NHH og 15 års erfaring som kapitalrådgiver. Som leder for sparing og plassering har han ansvar for kundenes sparepenger. Hver måned deler han av kunnskapen sin og gir deg noen kloke tanker og tips om fondssparing i Sparebanken Vest. Denne artikkelen inngår i den månedlige sparerapporten for august.

 


Interessert i sparing? Les også:

Tankevekker: Eldgammel kunnskap, ny innpakning
Holberggrafen: God grunn til å være optimist?

Kommenter artikkelen nedenfor: