Kursfall føles alltid vondt når en er investert, men som grafen viser, kursbevegelsene i markedet er ikke verre nå enn før
Kursfall føles alltid vondt for deg som investerer i aksjer og aksjefond, men som grafen viser, kursbevegelsene i markedet er ikke verre nå enn før (Illustrasjon: sparebanken Vest).

Nei, det er ikke verre nå enn før. Kursfall føles alltid vondt for deg som er investor, men kursbevegelser i markedet er ikke noe nytt. Og Oslo Børs er fortsatt opp i 2018.

Markedene svinger, og Oslo Børs er ned rett over 10 % fra toppen i september. Siste tids kursfall skyldes, som vanlig, en blanding av faktorer, men kan oppsummeres i en frykt for at økte renter og en eventuell handelskrig mellom USA og Kina vil påvirke den økonomiske veksten, og selskapenes resultater negativt.

Historisk har markedet falt, med ujevne mellomrom, men ofte et par ganger i året, på grunn av bekymring om fremtidig vekst. Historien viser også at tidligere bekymringer har blitt løst på lang sikt.

Vil du følge med på hva som skjer innen renter, aksjer, valuta, råvarer og makroøkonomi? Holberggrafene gir deg er en lettfattelig markedsoversikt  – med «glimt i øyet».

Hold deg oppdatert, abonner på Holberggrafene

Det er enkelt å spare i fond i Sparebanken Vest

Vi velger ut fond vi har tro på og som har gjort det bra over tid. Start en spareavtale eller få hjelp til investeringen av en dyktig rådgiver.

Leder for Sparing og plassering i Sparebanken Vest, Ørjan Askeland.

Ørjan Askeland har master fra NHH og 15 års erfaring som kapitalrådgiver. Som leder for sparing og plassering har han ansvar for kundenes sparepenger. Hver måned deler han av kunnskapen sin og gir deg noen kloke tanker og tips om fondssparing i Sparebanken Vest. Denne artikkelen inngår i den månedlige sparerapporten for desember.

 

 

Les også:

Aksjemarkedet: Verdiskapningen i verden fortsetter

Derfor bør alle ha en aksjesparekonto

Sparetips: Eldgammel kunnskap, ny innpakning

 

Kommenter artikkelen nedenfor: