I nedtellingen til fotball-VM har vi laget en pulsmåling på hvilke land som er mest på hugget- da med avkastningen på landets børser i 2018 som temperaturmåler naturligvis:

Slik ville VM-resultatene blitt dersom landets børser i 2018 var temperaturmåler. Så venter vi i spenning og ser hvor treffsikkert dette er!

Mens Tunisia har hatt hele 32 prosent avkastning i år, går favorittene Tyskland i null og England så vidt i pluss (1 prosent). Dårligst har det gått på børs for Senegal, som går i minus med 17 prosent. Kanskje VM blir et plaster på såret!

Hva med Norge?

Det er som kjent lenge siden det norske landslaget kvalifiserte seg til et internasjonalt mesterskap i fotball. Men hvilken plassering ville vi fått her om vi var med i år?

Oslo børs har steget 10 prosent hittil i år. Hadde landslaget deltatt i VM, ville vi vært inne på en solid 3. plass.

Investere i utlandet?

Som bildet viser, er det store forskjeller fra land til land i hvordan børsene har utviklet seg hittil i år. Det betyr at det alltid vil være gode muligheter for avkastning, men også sjanse for tap.

Aktive fond med verden som investeringsunivers jakter hver dag på de gode investeringsmulighetene fremover! Mest populære internasjonale aksjefond blant kundene i Sparebanken Vest er SPV Aksje, som har mange underliggende fond og Holberg Global.

Her finner du oversikt over fondene du kan kjøpe i Sparebanken Vest

Trenger du hjelp til sparingen? Bestill gjerne time hos en av våre dyktige rådgivere.

Leder for Sparing og plassering i Sparebanken Vest, Ørjan Askeland.

Ørjan Askeland har master fra NHH og 15 års erfaring som kapitalrådgiver. Som leder for sparing og plassering har han ansvar for kundenes sparepenger. Hver måned deler han av kunnskapen sin og gir deg noen kloke tanker og tips om fondssparing i Sparebanken Vest. Denne artikkelen inngår i den månedlige sparerapporten for juni.

Kommenter artikkelen nedenfor: