Bjørg Marit Eknes
Bjørg Marit Eknes, konserndirektør for Innovasjon og kundeopplevelse. Foto: Eivind Senneset, Sparebanken Vest

For fjerde år på rad kårer Abelia og ODA-Nettverk, Nordens største nettverk for kvinner i tech, norsk næringslivs fremste tech-kvinner. 867 kvinner har blitt nominert og av disse nådde 50 til topps – deriblant Sparebanken Vests Bjørg Marit Eknes.

– Det er en stor ære å bli kåret til en av Norges fremste tech-kvinner. Jeg deler denne anerkjennelsen med alle de 150 dyktige medarbeiderne i Innovasjon og kundeopplevelse, som skaper digitale løsninger i særklasse for kundene våre, sier konserndirektør Bjørg Marit Eknes.

Har jobbet målrettet med å øke kvinneandelen

Som leder for Innovasjon og kundeopplevelse har hun vært helt sentral i bankens satsning på å bygge opp et solid og innovativt inhouse IT-miljø. Til å begynne med var hun eneste kvinnelige leder i divisjonen.

– Det er viktig å vise i praksis og gjennom rollemodeller at du har en arbeidsplass som er attraktiv for kvinner som ønsker en karriere innen tech. Vi har jobbet målrettet for å øke kvinneandelen i vår divisjon, og har nå en kvinneandel på rundt 30 prosent. I divisjonsledelsen er 3 av 8 kvinner, sier Eknes.

– Si ja til større ansvar

Hun er opptatt av at kvinnelige rollemodeller må gå foran og vise at teknologi er en spennende karrierevei med mange muligheter.

– Det er en fremtidsrettet kompetanse som er svært etterspurt i de aller fleste bransjer. Mulighetene innen arbeidsmarkedet er store, uansett hvilken karrierevei innen teknologi du velger å satse på. Se mulighetene, våg å rekke opp hånden, og si ja når du får tilbud om større ansvar og lederoppgaver! oppfordrer Eknes.

Juryen har bestått av:

  • Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Schibsted Media Group
  • Berit Svendsen, utenlandssjef i Vipps   
  • Steffen Sutorius, direktør for Digitaliseringsdirektoratet
  • Anne Grethe Solberg, forsker og ekspert på kjønnsbalanse i organisasjoner
  • Jan Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad
  • Kristine Hofer Næss, styreleder i ODA-Nettverk 
  • Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia

Les mer:

Kommenter artikkelen nedenfor: