Samarbeidet mellom Dealflow of Norne Securities går rett inn i hovedtanken om hva Finance Innovation skal være, sier Finance Innovation-leder Atle Sivertsen (tv). Stig Sevaldsen i Norne Securities (midten) og daglig leder og grunnlegger i Dealflow, Petter Skulstad
– Samarbeidet mellom Dealflow of Norne Securities går rett inn i hovedtanken om hva Finance Innovation skal være, sier Finance Innovation-leder Atle Sivertsen (tv). Stig Sevaldsen i Norne Securities (midten) og daglig leder og grunnlegger i Dealflow, Petter Skulstad (t h). (Foto: Sparebanken Vest)

– Norges mest effektive møteplass mellom investorer og gründere. Intet mindre lover det bergenske selskapet Dealflow å levere.

Med Norne Securites på laget skal de skape en heldigital koblingsboks mellom selskaper som trenger finansiering, og mennesker som ønsker å bli medeiere i spennende bedrifter i vekst.

Eiere av mindre og mellomstore bedrifter kan nå selge deler av denne via Dealflow, og på den måten får bedriften penger til å vokse videre. Dealflow er først i Norge med en slik plattform for å skaffe egenkapital til gründer-virksomhet. Det nye fintech-selskapet er rigget for å håndtere mindre kapitalutvidelser heldigitalt og selvbetjent, slik at kostnadene blir lave.

For en gründerbedrift vil gjerne en kapitalutvidelse på mellom 2 og 20 millioner være det riktige. De fleste norske meglerhus, som Norne Securities, er rigget for større kapitalutvidelser enn de som passer for en bedrift i et tidlig stadium. De store verdipapir-foretakene har ikke systemene for å håndtere kapitalbehovene til mindre gründer-bedrifter.

Et helt nytt felt

Det er flere grunner til at Dealflow har blitt en særlig interessant samarbeidspartner for Norne Securities, et verdipapir-foretak der Sparebanken Vest har en eierandel på 47,6 %.

– Samarbeidet med Dealflow er interessant fordi selskapet har en plattform som fungerer for et helt nytt felt, de retter seg inn mot en markedsplass som tidligere har vært fraværende. Kapitalutvidelse for gründere vil normalt være et felt Norne selv ikke håndterer, men det er et spennende felt for fremtiden. Derfor er Norne inne i Dealflow på eiersiden, og Dealflow kan benytte vår konsesjon fra Finanstilsynet gjennom en egen avtale, sier Stig Sevaldsen i Norne Securities.

Smart samlokalisering

I tillegg er Dealflow lokalisert rett over gangen for Norne Securities i Jonsvoll-kvartalet, en nærhet begge har satt pris på.

– For Dealflow har dette vært en smart samlokalisering. Det har vært avgjørende for å forenkle prosessen som har resultert i at vi benytter Nornes godkjennelse. Vi deler også på ulike funksjoner innen oppgjør. For et lite selskap er det viktig å fokusere på egne tjenester og så å dra nytte av fellesfunksjoner der vi kan, sier daglig leder og grunnlegger i Dealflow, Petter Skulstad.

De to selskapene ble opprinnelig koblet sammen av seriegründer Henrik Lie-Nielsen. Ettersom Lie-Nielsen også er en av grunnleggerne av fintech-nettverket Finance Innovation, så var ikke veien lang før Dealflow også ble et Finance Innovation-medlem på linje med Norne Securities.

Hentet inn 2,5 millioner kroner

Dealflow har allerede gjennomført sin første kapitalinnhenting, da de hentet inn 2,5 millioner kroner til det nystartede selskapet lavo.tv, som vil levere sportssendinger i høydeformat for mobil, utfra at det har blitt mindre vanlig å snu mobilen til breddevisning for å se visuelle presentasjoner.

Stadig flere finansselskap samles i Jonsvoll-kvartalet, med Dealflow som siste tilskudd.
Stadig flere finansselskap samles i Jonsvoll-kvartalet, med Dealflow som siste tilskudd.

– Vi holdt denne kapitalinnhentingen åpen i litt over to uker, og fikk da inn 2,5 millioner kroner. For lavo.tv sitt kapitalbehov så fungerte dette helt utmerket, og for oss viser det også at vår plattform fungerer slik den er tenkt, sier Petter Skulstad, men legger til at Dealflow vanligvis vil ønske seg noe lengre tegningsperiode enn 2 uker.

Representerer det Finance Innovation skal være

– Det at et etablert finansselskap i Bergen ser nytten av samarbeid og forretningsdrift sammen med en av de ferske startup-bedriftene i Finance Innovation-nettverket, det går rett inn i hovedtanken om hva Finance Innovation skal være. Begge ser at dette er forretningsmessig riktig, men samtidig tar også Norne Securities på seg å fylle en slags inkubator-rolle gjennom samlokaliseringen, sier Finance Innovation-leder Atle Sivertsen.

– Vi i Finance Innovation heier på samarbeidsformer der de etablerte finner sammen med startup-bedrifter i alle finansmiljøene i Bergen. Vi håper at miljøet i Jonsvollkvartalet på denne måten viser vei for miljøene i Solheimsviken og i Fyllingsdalen, legger han til.

Kommenter artikkelen nedenfor: