De 50 fremste tech-kvinnene i norsk næringsliv ble hedret på Kvinnedagen. (Foto: Esben Johansen/Abelia)

På den internasjonale kvinnedagen kårer NHO-foreningen Abelia og kvinnenettverket ODA, for tredje år på rad, de 50 fremste tech-kvinnene i norsk næringsliv.
Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet og statsminister Erna Solberg holdt tale under arrangementet på Næringslivets Hus i Oslo.

– For å få flere kvinner inn i teknologibransjen må vi legge til rette for at unge velger den utdanningen de ønsker, uavhengig av forestillingen om hva som passer for gutter og jenter. Derfor er kåringer som dette veldig viktig. Det handler om å trekke frem og synliggjøre de utrolig flinke kvinnelige teknologene vi har i Norge, sa statsminister Erna Solberg.

Ragnhild Janbu Fresvik - konserndirektør bedriftsmarked i Sparebanken Vest (Foto: Studio 1 Fotografene)
Ragnhild Janbu Fresvik – konserndirektør bedriftsmarked i Sparebanken Vest (Foto: Studio 1 Fotografene)

– Det er selvfølgelig gledelig å komme med i en slik kåring og jeg håper denne type kåringer kan være ett av mange bidrag til at flere kvinner blir inspirert til å velge teknologi som karrierevei. Jeg ser likevel dette aller mest som en anerkjennelse av det vi i Sparebanken Vest har fått til av teknologisk utvikling i bedriftsmarkedet, med blant annet flere nasjonale initiativ rettet mot SMB-markedet. Som leder er det en av mine oppgaver å synliggjøre de resultatene vi får til på teknologifronten, samtidig som jeg vil gi mest honnør til teamet mitt som i samarbeid med bankens IT-utviklere virkelig har knekt koden for å utvikle kundefokuserte løsninger, sier konserndirektør Ragnhild Janbu Fresvik i Sparebanken Vest.

Juryen har bestått av følgende personer:
• Berit Svendsen, utenlandssjef i Vipps
• Anne Grethe Solberg, forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet
• Jan M Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad Media AS
• Walter Qvam, styreleder i SINTEF og Digital Norway
• Andreas Thorsheim, medgründer i Otovo
• Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted
• Kristine Hofer Næss, styreleder i ODA-Nettverk
• Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia

Kommenter artikkelen nedenfor: