Når Folio og Sparebanken Vest forener kreftene blir det en stor gjeng som skal sørge for at bedriftseiere kan være sin egen økonomisjef (Foto: Sparebanken Vest)
Når Folio og Sparebanken Vest forener kreftene blir det en stor gjeng som skal sørge for at bedriftseiere kan være sin egen økonomisjef (Foto: Sparebanken Vest)

I dag blir det kjent at Sparebanken Vest går inn i finansteknologiselskapet Folio med inntil 25 millioner kroner for å bygge landets enkleste totaløkonomisystem for SMB-bedrifter.

Folio og banken skal sammen satse mot det nasjonale SMB-markedet, ved å utvikle en tjeneste der kundene på ett enkelt sted kan utføre betaling, bokføring, likviditetsstyring, lønn mm. – uten å logge seg inn i flere system. Buffer vil være en av tjenestene som vil være tilgjengelig i den nye løsningen.
– Dette er en merkedag for oss. Det har lenge vært snakk om Open Banking og digitalisering. Vi vet at det vil bli store endringer. Og det vil gå fort. I møte med nye rammebetingelser har Sparebanken Vest alle forutsetninger for å lykkes. Vi har et kompetent inhouse IT miljø, og en tett link mellom forretning, IT og innovasjon. Som bank er vi store nok til å ha kritisk masse, men liten nok til å ha en nasjonal oppside, sier Ragnhild Fresvik, konserndirektør for bedriftsmarked.

Vi må samarbeide med de flinkeste hodene

– Jeg er derfor utrolig stolt over at Sparebanken Vest er med på å drive denne utviklingen. For å lykkes best må vi samarbeide med de flinkeste hodene innenfor teknologi og innovasjon. Derfor var det veldig naturlig for oss å gå tungt inn i Folio som i stor grad komplimenterer vår egen kompetanse, forteller Ragnhild.

Folio er et oppstartselskap som ble stiftet i 2017 og sammen med Sparebanken Vest vil de nå skape nye digitale produkter for småbedrifter. Bak Folio står blant annet gründerne Dag Olav Norem og Wilhelm Joys Andersen, som har lang erfaring fra selskaper som Yahoo, Opera Software og Finn.no. Folio har ti ansatte og holder til i Oslo.

– Vår innstilling er at det er mulig å bygge en bedre bankopplevelse, men uten å være bank, og vi var derfor på jakt etter en bank å samarbeide med, forteller daglig leder Dag Olav Norem i Folio.

Vi opplever at det er en veldig fin strategisk match mellom Sparebanken Vest og vårt team. Banken representerer en stor nasjonal oppside med betydelige muligheter. Dessuten liker vi holdningen Sparebanken Vest har til software utvikling. Det finnes altfor mange som tror det bare er å kjøpe dette fra leverandører, mens her har Sparebanken Vest vist at dette er et område banken ønsker å satse på gjennom å bemanne kraftig opp og ha kompetanse internt, sier Dag Olav.

Bedriftseieren blir sin egen økonomisjef

Den nye tjenesten, vil gjøre en bedriftseier i stand til å være sin egen økonomisjef, og vil bidra til at kundene slipper dobbeltarbeid. Tjenesten er ventet å komme på markedet i slutten av året, for å gi småbedriftsledere oversikt og pusterom.

Nye rammebetingelser og økt konkurranse vil bidra til at det stadig dukker opp nye digitale tjenester rettet mot SMB-markedet.

– Som start-up selskap merket vi at Sparebanken Vest i et nytt konkurranseregime er mye mer opptatt av hva man kan vinne enn å tape gitt endrede konkurransevilkår. Vår intensjon er at vi skal skape noe, og der skiller Sparebanken Vest seg ut i forhold til andre banker, sier Dag Olav i Folio.

Allerede i dag har samarbeidet med Sparebanken Vest resultert i et nytt verktøy for helt ferske bedrifter. Tjenesten heter Stiftemaskinen.no, og gjør det enklere å stifte aksjeselskap enn noen gang før.

Investeringen til banken forutsetter godkjennelse fra Finanstilsynet.

Kommenter artikkelen nedenfor: