Familie på brygga

– Om du skal besøke slekt og venner, dra på hyttetur, telttur eller hotellferie, så er det viktig å starte med en plan og et budsjett. Finn ut hvor mye du kan og vil bruke på ferien og husk alltid å ha en liten buffer, i tilfelle noe uforutsett skulle skje, sier Inga Merete Hjelmeland, banksjef for Askøy-kontoret til Sparebanken Vest.

Sjekk ut de store attraksjonene

Inga Merete Hjelmeland
Inga Merete Hjelmeland, banksjef ved Askøy-kontoret
til Sparebanken Vest.

Norge har mye å by på og kanskje er det i år du og familien kan oppleve de mest kjente norske attraksjonene.

– Fordelen akkurat i år, er at du slipper å kjempe om plassen med utenlandske turister. Preikestolen, Lofoten, Geiranger, Trollstigen eller Atlanterhavsveien er reisemål som ikke koster noe i seg selv og er vel verdt et besøk, sier Hjelmeland.

Er du et friluftsmenneske og vil oppsøke naturen, kan det lønne seg å reise i motsatt retning av alle andre. På nettstedet Ut.no finner man forslag til turer i området du befinner deg i.

– Det kan bli fullt på de største attraksjonene, så vil man ha ro og fred bør man kanskje ikke gå Besseggen akkurat i år, sier banksjefen.

7 tips til hvordan du kan kutte kostnader på ferieturen

  • Finn ut hvor mye du kan og vil bruke på ferien og sett opp et budsjett.
  • Bestill overnatting på forhånd – finn gode tilbud på nett. Boligbytte kan være et alternativ, eller kanskje hyttene til Turistforeningen?
  • Sjekk om det er kokemuligheter der du skal overnatte. Det blir fort dyrt å spise alle måltider på restaurant. Smør niste til både bilturen og dagen i fornøyelsesparken.
  • Utsett reisen til etter fellesferien, om du kan. Da får du mer for pengene.
  • Ha alltid med deg to bankkort på reise. Skulle uhellet være ute er det greit å ha et kort i reserve.
  • Sørg for å ha alle forsikringer i orden før du drar og sjekk hva de dekker – reiseforsikring, bilforsikring og båtforsikring. Hos Frende kan du få opptil 17 prosent i totalkunderabatt.
  • Ta med ferieutstyr og underholdning. Da slipper du å kjøpe nytt.

– Er du godt forberedt kan ferien i Norge bli både økonomisk overkommelig og fin. Lag en reiseplan som passer for hele familien og sørg for å ha et tempo som passer for alle. Og det aller viktigste til sist, husk å ha det gøy, sier Hjelmeland.

Har du Visa Gull-kort?

Det er penger å spare på ferieopplevelser på Vestlandet hvis du har Visa Gull-kort fra Sparebanken Vest. Sjekk ut sommerrabattene for Visa Gull på spv.no.

Kommenter artikkelen nedenfor: