Det Nye Akvariet på Dokken blir hjerte i en ny bydel på Dokken. Til venstre Frank H. Bjørndal, konserndirektør i Sparebanken Vest og Aslak Sverdrup, adm.dir i Akvariet i Bergen ser ut over området. Foto: Anne Lise Urdal

Det Nye Akvariet skal bli hjertet i den voksende Havbyen og vil å prege den helt nye bydelen som skal kommer på Dokken.

– Kunnskap og engasjement om havet og de marine ressursene er avgjørende for verden, Norge og Bergens fremtid. Dette må formidles til dagens og fremtidige generasjoner. Vi setter stor pris på at Sparebanken Vest ønsker å bidra i dette prosjektet, sier Aslak Sverdrup, adm.dir i Akvariet i Bergen.

Sverdrup vil jobbe for at unge, kloke hoder skal bli tiltrukket av å arbeide med havet.

– Norge er en stolt havnasjon og Bergen er Norges havhovedstad. Her finner vi verdensledende marine og maritime selskaper, og forsknings- og kunnskapsmiljøer. Alt dette skal skje i en bydel hvor boliger, næring og akvariet samvirker med verdenshavene.

Visjonære ideer 

For 70 år siden ble ideen om Akvariet unnfanget. Den visjonære ideen ble til Nord-Europas største og mest moderne akvarium og er en institusjon for Bergen, Vestlandet og Norge.

– Norge skal leve av og med havet også i fremtiden og da er kunnskap, forskning og testfasiliteter avgjørende. Derfor er vi glade for å kunne bidra til at Nye Akvariet blir realisert og bidrar til å styrke kompetansen om havene, sier Frank H. Bjørndal, konserndirektør i Sparebanken Vest.

Arbeidet med Nye Akvariet har pågått i snart tre år. Midlene som nå hentes inn skal brukes til en forstudie i utviklingsprosessen.

Kommenter artikkelen nedenfor: