FK Haugesund har seks lokale spillere i startelveren. Det er Norges beste statistikk for å ta vare på og benytte lokale spillere.
FK Haugesund har seks lokale spillere i startelveren. Det er Norges beste statistikk for å ta vare på og benytte lokale spillere. (Foto: Kjell Bua/FK Haugesund)

– For FK Haugesund er ikke målet kun å «hente tri poeng» i hver kamp. Det handler også om å fylle en større rolle for å gi tilbake til fellesskapet på Haugalandet, sier Haugesund-trener Eirik Horneland.

FK Haugesund har seks lokale spillere i startelveren. Det er Norges beste statistikk for å ta vare på og benytte lokale spillere. Hovedtrener Eirik Horneland er selv en del av dette. Det er både fordi han er haugesunder god som noen, men også fordi han har lang fartstid som spiller i A-laget. Han var blant annet kaptein på laget som spilte cupfinale i 2007.

– Jeg tror at den kontinuiteten vi har hatt i laget, den henger mye sammen med den lokale forankringen, og med gode, lokale støttespillere som Sparebanken Vest, sier hovedtrener Eirik Horneland.
– Jeg tror at den kontinuiteten vi har hatt i laget, den henger mye sammen med den lokale forankringen, og med gode, lokale støttespillere som Sparebanken Vest, sier hovedtrener Eirik Horneland. (Foto: Sparebanken Vest)

– Både trenerapparat og administrasjon her i FK Haugesund er lokalt forankret, og det blir satt pris på i lokalsamfunnet. Vi følger breddeidretten tett. Det er ikke kun for å kapre de beste talentene, men fordi det har mye å bety for et område som Haugalandet, med spredt bebyggelse, at man satser på gode oppvekstforhold gjennom breddeidrett.

Blant de sterkeste merkevarene på Haugalandet

– I tillegg har vi som filosofi at når vi deltar i samfunnsprosjekter, slik som gatelaget og Ungjobb-prosjektet, så blir hele laget involvert og de som deltar får føle at de er en del av klubben. De har gjerne lunsj sammen med spillerne på daglig basis.

Les mer om gatelaget her

– For oss har det stor verdi, sier Eirik Horneland om prosjektene der gavemidler fra Sparebanken Vest er en vesentlig del av finansieringen.

Banksjef Nina Hopsdal i Sparebanken Vest i Haugesund setter også pris på samarbeidet.

– FK Haugesund er en av de sterkeste merkevarene på Haugalandet. Vi liker godt å bli assosiert med klubben. Vi er spesielt er stolt av de samfunnsnyttige prosjektene.

– I 2006 etablerte Sparebanken Vest seg for første gang i Rogaland og Haugesund, og inngikk da sponsoravtale med klubben. Det ble starten på et mangeårig og godt samarbeid, sier Nina Hopsdal.

Stabile i tippeligaen

FK Haugesund har vært i tippeligaen siden 2010, og har dermed vært blant de meste stabile lagene i elitedivisjonen gjennom mange år.

– Jeg tror at den kontinuiteten vi har hatt henger mye sammen med den lokale forankringen, og med gode, lokale støttespillere som Sparebanken Vest, sier hovedtreneren.

I tillegg legger han vekt på at FK Haugesund skal stå for gode holdninger både på og utenfor banen.

Les om hvordan FK Haugesund satser på å utvikle lokale trenere.

Møter storebror

– Om det blir motgang i løpet av sesongen, så legger vi vekt på at vi ikke skal skylde på andre, men heller til enhver tid evaluere vår egen innsats. Det skaper en bedre kultur at vi velger å se etter nye muligheter for å utvikle oss selv, legger han til.

Banksjef Nina Hopsdal i Sparebanken Vest i Haugesund setter stor pris på samarbeidet med FK Haugesund. (Foto: Sparebanken Vest)
Banksjef Nina Hopsdal i Sparebanken Vest i Haugesund setter stor pris på samarbeidet med FK Haugesund. (Foto: Sparebanken Vest)

Han har ikke tenkt å hvile på en god tidligsesong, selv om laget for øyeblikket befinner seg på en komfortabel tredjeplass på tabellen. Ikke minst har han blikket festet mot vestlandsoppgjøret mot serielederen Brann på Brann Stadion 16. mai.

– Kampen 16. mai er spesiell for alle fotballag i Norge. Hadde vi hatt hjemmekamp mot Brann her på Haugesund Stadion, så ville det ha vært det aller beste. Vi har i stedet fått det nest beste, nemlig 16. mai-kamp på Brann Stadion.

– Vi vet at vi er en lillebror på Vestlandet, men vi skal vise at vi er en lillebror som får til noe, sier Haugesund-treneren som har brakt FK Haugesund til Europa-cupen så sent som i 2017.

Kommenter artikkelen nedenfor: