FK Haugesund er lokalt forankret, og klubben følger breddeidretten tett.
FK Haugesund er lokalt forankret, og klubben følger breddeidretten tett. Derfor har de også ansatt Klaes Rasmussen som trenerutvikler. (Foto: Kjell Bua/FK Haugesund)

Danske Klaes Rasmussen har sine første uker på jobb i FK Haugesund. Gjennom sitt trenerutviklings-program skal han bidra til å sikre at flere holder på med fotball utover ungdomstrinnet, en aldersgrupper hvor det vanligvis er mye frafall.

FK Haugesund har ansatt Klaes Rasmussen som trenerutvikler fordi klubben er opptatt av å ha lokal rekruttering. Tanken er at dersom trenere i de lavere årsklasser har et støtteapparat, så vil ikke bare kvaliteten på treningene øke, men man vil samtidig nå flere av de unge spillerne.

Les også intervjuet med hovedtrener Eirik Horneland.

Har besøkt flere av klubbene i området

– Som regel er det foreldrene som er trenere i de mindre klubbene, og de gjør en fantastisk jobb. Noen ganger kan de likevel bli litt alene i rollen sin, og da kan vi fra FK Haugesund komme inn med tilbud om trenerutvikling. Vi er allerede i gang, og har besøkt flere av klubbene i området.

– FK Haugesund rekrutterer i et område som strekker seg fra Stord og Bømlo i nord til Skudeneshavn i sør, og til Ryfylke i øst. For oss handler det selvsagt om å finne talentene, men vi har også en helhetstenkning der vi ønsker at både guttene og jentene skal fortsette å spille fotball så lenge som mulig, sier trenerutvikler Klaes Rasmussen.

Han kommer til FK Haugesund fra den danske klubben Holbæk vest for København.

Ble anbefalt Sparebanken Vest

I garderoben fikk FK Haugesunds nye trenerutvikler Klaes Rasmussen tipset om at Sparebanken Vest var banken hvor han burde opprette sin norske konto. Den danske treneren er i Norge på treårskontrakt. Han fulgte oppfordringen så snart D-nummeret var på plass.

I garderoben fikk FK Haugesunds nye trenerutvikler Klaes Rasmussen tipset om at Sparebanken Vest var banken hvor han burde opprette sin norske konto.
I garderoben fikk FK Haugesunds nye trenerutvikler Klaes Rasmussen tipset om at Sparebanken Vest var banken hvor han burde opprette sin norske konto. Det fikset rådgiver Alexander Eide i Sparebanken Vest-kontoret i Haraldsgata. (Foto: Sparebanken Vest)

Utenlandske statsborgere på jobb i Norge får et D-nummer som benyttes når man skal opprette norsk konto. Vanligvis vil arbeidsgiver sørge for at det blir opprettet D-nummer. For å få norsk konto vil utenlandske arbeidstakere trenge D-nummeret, pass og bekreftelse på arbeidsforholdet.

Konto på fire minutter

FK Haugesunds nye trenerutvikler fikk alt dette på plass i løpet av sin første uke i Norge.

– Noen av de jeg snakket med nevnte at Sparebanken Vest er sponsor for FK Haugesund, og da dette ble omtalt så rakk fysioterapeuten opp hånden fra sidelinjen og sa rett og slett at «det er en bra bank», forteller Klaes Rasmussen.

Dermed var saken avgjort. Klaes Rasmussen dro rett til Sparebanken Vest-kontoret i Haraldsgata, og fikk opprettet konto i løpet av fire minutter, og i god tid før fristen lønnskontoret i FK Haugesund hadde oppgitt.

– Dette gikk jo veldig raskt. Jeg brukte mer tid enn dette hos skatteetaten, humrer den blide dansken.

Kommenter artikkelen nedenfor: