Gavemidler til Bjarg IL
Med gavesjekken på 15 millioner kroner kan endelig drømmeprosjektet Bjarg Arena realiseres. Det betyr mye for styreleder Atle Midtbø og IL Bjarg, som har jobbet mot dette i syv år. Foto: Håvard Kroken Holme.

Styret i IL Bjarg er samlet til det de tror er et ordinært styremøte. Bare styreleder Atle Midtbø vet at Sparebanken Vest ønsker å støtte drømmeprosjektet Bjarg Arena. Simen L. Aarskog, konserndirektør for privatmarked Sør, og Mona Helen Vikøyr, banksjef for Austevoll og Lagunen, har med seg den største sjekken som er delt ut i Sparebanken Vest sin historie. Den er på 15 millioner kroner.

I det summen høres, går det et gisp gjennom styrerommet.

– Dette betyr vanvittig mye for klubben og de som bor i Rådalen og Fana, sier styreleder Midtbø.

Det har gått med opptil 900 timer i året på dette prosjektet.

– Dette er betalingen, legger han fornøyd til.

Han må hente seg litt inn. Til tross for at barna hans ikke lengre er aktive medlemmer, banker hjertet til den blankøyde styrelederen for klubben i Bergen sør.

Utfordringene har stått i kø

Ulrik Falch Revheim og Tobias Sandal på Gutter 09 gleder seg til å kunne trene inne når det er vått og kaldt ute på gressmatten. Foto: Håvard Kroken Holme.

I syv år har styret i IL Bjarg jobbet med å få realisert Bjarg Arena. Det har vært mange humper i veien for prosjektet. Lang behandlingstid i kommunen og økte byggekostnader utover årsmøtets vedtak på et lån på 130 millioner, gjorde at det så ut til at prosjektet ikke var mulig å realisere.

– Jeg leste om utfordringene til IL Bjarg og Atle i BA. Hadde jeg ikke sett det, så hadde vi ikke vært her og delt ut penger i dag, sier Aarskog, og forteller at han ringte styreleder Midtbø og fikk han til å sende inn søknad om midler.

– Jeg prøvde å ta litt i da jeg skrev søknaden, men hadde ikke håpet på at vi fikk så mye. Dette betyr at selve finansieringen er på plass, og vi kan realisere byggingen av hallen, sier Midtbø.

– Vi har fulgt Bjarg tett opp gjennom årene. Å kunne gi en gave i denne størrelsesorden er helt fantastisk, mener banksjef Vikøyr.

Skaper en arena for alle

Foto: Håvard Kroken Holme.

Bjarg Arena vil bli brukt av medlemmer i IL Bjarg, og naboklubbene Fana IL og IL Gneist. Med hall til turn og ballaktiviteter, treningssenter og crossfit, buldrerom, gamingrom og løpebaner vil det være tilbud for alt fra de minste barna til pensjonister.

– Sparebanken Vest ønsker å støtte dette prosjektet fordi vi ser det treffer veldig bredt. Flere idrettsklubber vil ha glede av Bjarg Arena, og den vil gi et mangfoldig aktivitetstilbud for alle aldersgrupper, sier Aarskog.

Kapasiteten i Bjarghallen er for lengst sprengt. Med Bjarg Arena vil det bli mulig å tilby treningsflater til alle som ønsker det, og gi et tilbud til de som faller av idretten underveis.

– Dette er den største dagen jeg har vært med på i Bjarg. Nå er vi sammen om drømmen, konstaterer Midtbø og ser bort på representantene fra Sparebanken Vest, før han legger til:

– Vi håper å sette spaden i jorden om noen måneder, og ha hallen klar til julen 2024. Det hadde vært en fantastisk julegave. Da skal jeg kanskje ta en liten pause, sier han lattermildt før han går mot høytaleranlegget for å kunngjøre nyheten til fotballagene som er i full gang med treningene. Til tross for bergensvær skjer de utenfor Bjarghallen. Enn så lenge.

Les mer om hva Sparebanken Vest deler ut samfunnsutbytte til på spv.no

Kommenter artikkelen nedenfor: