Ordfører i Bergen, Rune Bakervik, tar det første spadetaket på Mulebanken i fjellsiden i Bergen. Her sammen med Stein Harald Arnesen, styreleder for Idrettslaget Varegg og Varegghallen AS, Simen Løland Aarskog, konserndirektør i Sparebanken Vest, og Jan-Tore Smith, banksjef for Bergenskontoret til Sparebanken Vest.
Ordfører i Bergen, Rune Bakervik, tar det første spadetaket på Mulebanken i fjellsiden i Bergen. Her sammen med Stein Harald Arnesen, styreleder for Idrettslaget Varegg og Varegghallen AS, Simen Løland Aarskog, konserndirektør i Sparebanken Vest, og Jan-Tore Smith, banksjef for Bergenskontoret til Sparebanken Vest.

– Dette visningssenteret blir prikken over i’en for den nye Varegghallen her i fjellsiden. Det blir et viktig samlingspunkt for alle som bor her. Jeg blir helt rørt av dette, sa en takknemlig Stein Harald Arnesen, styreleder for Idrettslaget Varegg og Varegghallen AS.

Hallen bygges under bakken

Tirsdag denne uken var formell byggestart for Varegghallen med ny Mulebane. Idrettsanlegget skal romme en flerbrukshall, treningsrom, undervisningsrom, kafeer, tribune, fotballbane og sykkel- og bilparkering for folk i nabolaget.

Det meste – unntatt fotballbanen – skal bygges under bakken.

Simen Løland Aarskog, konserndirektør for privatmarked region sør, og Jan-Tore Smith, banksjef for Bergenskontoret til Sparebanken Vest, var til stede med en overraskelse til idrettslaget.

Applaus på Mulebanen

Stein Harald Arnesen mottar gavesjekken på 3 180 000 kroner fra Simen Løland Aarskog.

– Fjellsiden er den største bydelen i Bergen som ikke har en egen idrettshall. Da vi mottok en søknad om å lage et visningssenter i tilknytning til hallen, ville vi bidra med hele det estimerte beløpet for byggingen av visningssenteret. Hele idrettsanlegget vil komme 12 000 beboere, 3 skoler og 1000 Varegg-medlemmer til gode i tillegg til alle som er glade i å bruke byfjellene og naturen i Bergen, fortalte Simen.

Han overrakk en gavesjekk på 3 180 000 kroner til stor applaus fra ildsjeler i Varegg, representanter fra kommunen og byggefirmaene som hadde møtt opp på Mulebanen.

Åpnet den første bankkontoen

Selve Varegghallen er i stor grad finansiert av midler fra Trond Mohn. Med gavemidler fra Sparebanken Vest på plass, vil det også bli et visningssenter, som vi praksis vil fungere som et bydelshus for beboerne i fjellsiden i Bergen.

Her skal folk få lære om idrettshistorien i Bergen – for eksempel:

  • Hvordan Fjellveien og veiene til byfjellene ble til
  • Hvorfor Stolzen har blitt et så ikonisk arrangement
  • Historien til Christinegård og Mon Plaisir
  • Bakgrunnen for hvorfor de fleste idrettslagene i Bergen har egne hytter på Byfjellene
Her på Mulebanen – og ikke minst under Mulebanken – skal det skje. Kunstgresset er pakket sammen og lagt på lager. Banen skal være klar til bruk igjen våren 2024.

Banksjef Jan-Tore Smith forteller at han var den som åpnet den første bankkontoen for byggeprosjektet Varegghallen for mange år siden. Planleggingen av byggingen har nemlig tatt nesten 17 år.

Samhold og idrettsglede

– Som sparebank så deler vi av overskuddet vårt med kundene og Vestlandet. Visningssenteret skal formidle dugnadsånd og betydningen av den formidable innsatsen som alle ildsjelene i idrettslagene legger i å skape samhold og idrettsglede. Dette vil vi i Sparebanken Vest bidra til å forsterke med denne tildelingen, sier Jan-Tore.

Sparebanken Vest er også hovedsponsor for Idrettslaget Varegg.

Kommenter artikkelen nedenfor: