Henriette i Kirkens Bymisjon
Henriette fra Oppsøkende team i Kirkens Bymisjon tenner bålpannen utenfor Korskirken, der alle som vil kan komme på julaften. Foto: Kirkens Bymisjon.

– Vi prøver å løfte hverdagene ved å finne på ekstra hyggelige ting og skape litt julestemning. Nå gleder vi oss til å fylle Korskirken med gjester på julaften, selv om det blir langt færre enn vi pleier, sier Tine Wahlstrøm, markeds- og kommunikasjonsleder i Kirkens Bymisjon i Bergen.

– Ikke alle har råd til å kjøpe klær og julegaver

Både Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon har ekstra mange som søker hjelp til å kunne feire jul i år. Frelsesarmeen hjalp 15 137 husstander med julefeiring i fjor, og ifølge kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg er det sannsynlig at det blir flere i år.

En ny nedstengning har gjort at flere har blitt permittert på tampen av året. Det, i kombinasjon med høye priser på strøm og rentehopp, oppleves dramatisk for den som lever med små eller ingen marginer, forteller Smith-Solevåg.

– Det kommer familier til oss som ikke har råd til å kjøpe klær og julegaver til barna sine. Dette er mennesker som ikke nødvendigvis hadde økonomiske problemer før korona. Det er summen av alle problemene som skaper utfordringer for tusenvis av mennesker, sier han, og legger til:

– Midlene som vi får fra Ildsjelfondet vil bli brukt på mat og fellesskap til barnefamilier, rusavhengige, ensomme, minstepensjonister og andre som vi kommer i kontakt med.

Åpner Korskirken på julaften

Det ble julebord og deilig pinnekjøtt for gjester fra Hallvardstuen aktivitetshus i år. Frivillige Tom Erik og Kim-Rene, og Merete fra Hallvardstuen bidrar med servering og hygge. Bilde: Kirkens Bymisjon.

Kirkens Bymisjon skal ha to arrangementer i Korskirken på julaften. Smittevernsreglene blir fulgt nøye.

– Vi vet at det å feire julaften i Korskirken sammen med oss betyr mye for mange, og vi krysser fingrene for at alt går i orden. For de som ikke får plass i kirken vil vi ha bålpanne utenfor, og der vil det alltid være plass til én til, sier Tine Wahlstrøm.

Det er kraft i gode møter mellom mennesker, fortsetter hun.

– Gjennom våre mange tiltak gir vi barn og voksne et tilbud som bidrar til økt selvrespekt, fellesskap, håp og ikke minst glede.

Støtte fra Sparebankstiftelsens Ildsjelfond

– Alle de gode ansatte og frivillige i Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon gjør en helt uvurderlig innsats for at store og små skal kunne feire jul. Vi ønsker å bidra til at de kan hjelpe enda flere – derfor støtter vi de to organisasjonene med 300 000 kroner hver fra Sparebankstiftelsens Ildsjelfond, Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest.

Dette kommer godt med, forteller Tine Wahlstrøm i Kirkens Bymisjon.

– Dette muliggjør at mennesker i byen vår har et sted der de føler seg velkommen, der det er stor takhøyde og plass til både smil og tårer, sier hun.

Hva banker hjertet ditt for? Søk om støtte fra Ildsjelfondet her!

Vil du også bidra?

Frelsesarmeens julegryte står plassert på 200 ulike steder i landet – blant annet på Torgallmenningen og Bryggen i Bergen. Foto: Frelsesarmeen.

Rundt om i hele landet finner man Frelsesarmeens julegryter, der den som kan, kan gi en donasjon til mennesker som trenger det.

– Vi i Frelsesarmeen setter pris på alle bidrag som havner i julegryten. Det hjelper mange i høytiden og inn det nye året. Midlene vi får inn går til mat, klær, omsorg og fellesskap gjennom hele året, sier Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen.

Vil du støtte Frelsesarmeens eller Kirkens Bymisjons arbeid? Slik gjør du det:

Når du legger penger i julegryten til Frelsesarmeen, bidrar du blant annet til at folk som trenger det kan få en pose med julemat. Foto: Frelsesarmeen.

Kommenter artikkelen nedenfor: