Årets åpningsartist på Hjertebank-scenen, folk-trubaduren Jarle Skavhellen, kan definitivt være en artist for større Bergenfest-scener etter hvert.
Årets åpningsartist på Hjertebank-scenen, folk-trubaduren Jarle Skavhellen, kan definitivt være en artist for større Bergenfest-scener etter hvert. (Foto: Sparebanken Vest).

Silja Sol, dePresno og 9 grader nord har alle tidligere spilt på den minste Bergenfest-scenen, og deretter tatt steget over til større scener både på Bergenfest og andre steder.

På den minste Bergenfest-scenen, strategisk plassert ved kaffebaren for et lite avbrekk, får nykommer-artister muligheten til å spille flere, korte konsert-sett i løpet av samme kveld. Som oftest er disse intimkonsertene lagt opp mens det er pause på hovedscenene. I år har den minste konsertscenen fått navnet Hjertebank-scenen, som en påminnelse om Sparebanken Vest sin serie med Hjertebank-konserter over hele Vestlandet til høsten.

Å profilere kommende artister er en vesentlig del av formålet med den minste Bergenfest-scenen.

Intimkonserter fra akustisk til hiphop

– Vi i Bergenfest og Bergen Live ønsker å følge lokale artister gjennom et lengre løp. Med Hjertebank-scenen har vi muligheten til å skape intimkonserter i ordets rette forstand. Artister som benytter den minste scenen som sin første scene i Bergenfest-løpet, har som regel ikke dette som det siste steget.

2500 barnehagebarn opplevde Silja Sol i helt greit bergensvær på tidlig formiddagen dagen før dagen på Bergenfest Ung.
2500 barnehagebarn opplevde Silja Sol på Bergenfest Ung. (Foto: Sparebanken Vest)

– Her kan vi vise frem ny og spennende musikk som vi kan forvente oss mye av. Sjangermessig kan det variere fra akustisk musikk og til dj-sett og hiphop, sier Ole Morten Algrøy i Bergenfest.

Årets åpningsartist på Hjertebank-scenen, folk-trubaduren Jarle Skavhellen, hører definitivt til i den mer lavmælte enden av skalaen. Med vokalisten selv på gitar og tre musikere utenom, inkludert kontrabass, kunne sangeren like fullt by på et rikt lydbilde for ettermiddags-publikummet.

Hjertebank-scenen er strategisk plassert ved kaffebaren for et lite avbrekk mellom konsertene på hovedscenen, slik som denne med Angus and Julia Stone.
Hjertebank-scenen er strategisk plassert ved kaffebaren for et lite avbrekk mellom konsertene på hovedscenen, slik som denne med Angus and Julia Stone. (Foto: Sparebanken Vest).

– Dette er en utmerket anledning til å gi publikum en smakebit av låtene mine. Ikke minst er det flott å være på scenen med tre separate sett utover kvelden, sier trubaduren selv. Han er opprinnelig gitarist, inspirert av storheter som Mark Knopfler og Chet Atkins, men begynte som vokalist og låtskriver da vokalisten i gamle-bandet hans trakk seg.

Seks konserter til høsten

– Magic Mirrors-scenen til neste år hadde vært perfekt, sier Jarle Skavhellen om muligheten til å følge Silja Sol og dePresno til de større Bergenfest-scenene. De som hørte trubaduren under årets Bergenfest, er neppe uenige.

Les også om Silja Sol på Bergenfest Ung. 

Bergenfest-konsertene på Hjertebank-scenen er samtidig en påminnelse om seks konserter rundt om på Vestlandet til høsten, under Sparebanken Vest sin Hjertebank-paraply.

Det blir konserter fra Sør-Jæren i sør til Måløy i nord, en bukett på 4-5 populære artister på hvert sted, for å markere utdeling av gavemidler fra Sparebanken Vest til ildsjeler fra Bømlo, Sør-Jæren, Sunnfjord, Måløy, Bjørnafjorden og Voss. 

Kommenter artikkelen nedenfor: