Artistlisten hadde tydelig ungdoms-appell under
Artistlisten hadde tydelig ungdoms-appell under "Hjartebank for Nordhordland". (Foto: Marit Hommedal)

«Eg berre nyte D» sang Kjartan Lauritzen for Knarvik-ungdommen, og det var tydelig at 650 publikummere i Nordhordlandshallen hadde akkurat den samme følelsen, under årets siste «Hjartebank»-konsert.

Sparebanken Vest delte ut hele 1 million kroner til allmennyttige formål under «Hjartebank for Nordhordland» denne uken, fordelt på 8 organisasjoner som alle utfører gode tiltak for nærmiljøet. Artistlisten hadde tydelig ungdoms-appell, med nye og spennende artister som Halie og Fred Well, og etablerte navn som året store rap-«fenomen» Kjartan Lauritzen og gladpop fra The Main Level.

Sparebanken Vest hadde satt sammen en juryen med god kjennskap til Nordhordland, bestående av Espen Børhaug, Anette Thorsheim og Ketil Tjore, med Claus Sellevoll som leder, for å finne de åtte beste prosjektene blant 973 søknader.

Juryen la vekt på geografisk spredning fra Masfjorden i nord til Flatøy i sør, og de vektla i tillegg spredning mellom ulike typer aktiviteter.

Hyllet ildsjelene

– Det er veldig mye frivillig innsats og frivillig organisasjonsliv i Nordhordland, og mange livsjeler som holder liv i lag, foreninger og kor, forteller juryleder Claus Sellevoll.

«Eg berre nyte D» sang Kjartan Lauritzen for Knarvik-ungdommen, men han ba de yngste holde seg for ørene når han gikk løs på en sang med litt grovere innhold.

Han vil ikke ha noen «hjertebarn» blant mottakerne, men innrømmer at han er ekstra glad i ungdomslagskulturen, og derfor var det ekstra stas å kunne bidra med 100 000 kroner til at Hordabø Ungdomslag kan får utbedret taket på ungdomshuset Gradnatun.
Også artistene satte pris på å bidra til å hylle den frivillige aktiviteten i Nordhordland.

– Det er fantastisk å opptre for så mange ungdommer, de er alltid de villeste og mest entusiastiske på konsert. At vi samtidig kan sette fokus på frivillig innsats i lokalmiljøet er en flott bonus, sier vokalist Alexander Instøy i The Main Level til SPV Nyheter.

De åtte tiltakene som fikk en støtte mellom 250 000 og 100 000 kroner, har man særlig sett etter lag og foreninger som har særlige prosjekter og investeringer, heller enn de som har søkt penger til daglig drift. Juryen har konkludert med at ingen trenger å lure på om det finnes et hjerte som banker for Nordhordland, og fordelt potten på en million kroner slik:

 

1. AKS-77 og Brekkeløypa er tildelt 250 000 kroner: Med støtte til Tuftepark og gapahuk, samt vedlikehald, vil dei 700 brukarane som dagleg besøkjer Brekkeløypa få eit variert treningstilbod.

Pris til Barnekreftforeninga.
Pris til Barnekreftforeninga.

2. Barnekreftforeininga og Ferie med meining (FMM) er tildelt 150 000 kroner: SPV ynskjer å bidra til utstyr, leikar og aktivitet knytt til dei årlege sommarleirane på Frekhaug i Nordhordland.

3. Hordabø ungdomslag er tildelt 100 000 kroner: Det er viktig å halda bygdekulturen levande, og ungdomshuset er framleis hjarta i dei fleste av grendene rundt om i Nordhordland.

Nordhordland Padleklubb ble tildelt kr 100 000.

4. Austrheim symjeklubb er tildelt 100 000 kroner: Austrheim symjeklubb er ein aktiv klubb med kring 70 medlemmer, som i tillegg til å gi born og vaksne symjeferdigheitar, også omfattar livredning, førstehjelp og sjølvberging.

5. Nordhordland Padleklubb er tildelt kr 100 000: Frå sin base på Flatøy har Nordhordland Padleklubb skapt eit ope miljø for padling, der funksjonsfriske, rørslehemma, nybyrjarar og flyktningar deltek på lik linje.

6. Tiriltunga barnekor er tildelt 100 000 kroner: Sjarmørane frå Austrheim har jamleg større teaterframsyningar og musikalar av høg kvalitet på programmet.

7. Kvinge grendalag er tildelt 100 000 kroner: Kvinge grendalag i Masfjorden får støtte til etablering av turvegar i nærmiljøet, og ein rasteplass med grillhytte.

8. Sæbø skulemusikklag er tildelt 100 000 kroner: Sæbø skulemusikklag har eit stort behov for å bygga opp igjen instrumentparken sin, og det er ei gleda å kunna medverka til dette.

Kommenter artikkelen nedenfor: