Joachim Staal har full oversikt over Vossebygden, enten det er som fallskjermhopper eller som eiendomsmegler.
Joachim Staal har full oversikt over Voss og nærområdene, enten det er som fallskjermhopper eller som eiendomsmegler. (Foto: privat).

Voss har hatt en tilflytting på 400 personer i løpet av de siste 4 årene. Eiendomsmegler Joachim Staal er en av de som har flyttet til Voss på grunn av et eldorado av aktiviteter som området kan tilby, både under Ekstremsportveko og ellers i året.

Mange av de 400 nye vossingene, ikke minst blant de 100 som utgjør den internasjonale tilflyttingen, oppgir at forholdene for ekstremsport på Voss har hatt stor betydning når de valgte å bosette seg på Voss.

– Jeg har mange venner som har gjort som meg, og flyttet til Voss på grunn av alle mulighetene til spennende aktiviteter som man har rett utenfor stuedøren, sier Joachim Staal, eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest på Voss.

Kjærlighet ved andre blikk

Om ikke det var kjærlighet til Voss ved første blikk, så var det i alle fall kjærlighet ved andre blikk.

– Hvis du er interessert i utfordrende aktiviteter, så finner du alt på Voss, forsikrer Joachim Staal, eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest på Voss. (Foto: privat)
– Hvis du er interessert i utfordrende aktiviteter, så finner du alt på Voss, forsikrer Joachim Staal, eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest på Voss. (Foto: privat)

– Jeg var på Voss en sommer for å ta fallskjerm-lappen. Den opplevelsen fikk meg til å vende tilbake neste år for Ekstremsportveko, og etter det var jeg solgt. I utgangspunktet hadde jeg sett for meg 1-2 år på Voss, men nå tenker jeg at jeg blir her så lenge det er gøy. Og det kan bli lenge, utbryter Oslo-gutten som har gjort vossing av seg.

Selv driver han med fallskjermhopp, skikjøring og speedflying ned fra fjellene på Voss. Han har også planer om å begynne med basehopp, og følger en fremdriftsplan mot å være klar for denne ekstremsport-varianten sommeren 2019.

– Hvis du er interessert i utfordrende aktiviteter, så finner du alt på Voss. For meg som utvider med nye og gjerne mer krevende aktiviteter, så er det perfekt å ha alt utenfor stuedøren.

Sparebanken Vest bidrar

– For Sparebanken Vest er det en glede å bidra til Ekstermsportveko, både med sponsorbidrag og med gavemidler, sier banksjef André Bjørkhaug på Voss.

André Bjørkhaug Sparebanken Vest Voss
– For Sparebanken Vest er det en glede å bidra til Ekstremsportveko, sier banksjef André Bjørkhaug på Voss.

– Noe av det vi bidrar med er ulike tiltak som bidrar til at de mange frivillige skal ha et godt opphold på Voss. De frivillige gjør en kjempeinnsats for at dette gigant-arrangementet som Ekstremsportveko har blitt, skal gå knirkefritt. Da bidrar Sparebanken Vest med «smøring av dugnadsmaskinen». Vi har og et spesielt fokus på å støtte opp under barne- og ungdomsaktiviteter under Ekstremsportveko.

– Gjennom årene har vi sett at mange som forelsker seg i Voss gjennom Ekstremsportveko også bosetter seg her. Vi er til stede for denne gruppen med god økonomisk rådgiving og finansiering, legger André Bjørkhaug til. 

På Voss kan du være mer enn «weekend warrior»

Den aktivitets-hungrige megleren Joachim Staal selger flere hytter og boliger i måneden. Han gir Voss æren for at han har blitt mer enn en «weekend warrior».

Da jeg bodde i Oslo, ble det ofte turer til fjellet hver helg, men da ble det med en helgetur eller en lang dagstur, og en del av tiden gikk bort i reise. På Voss har jeg alle muligheter rett utenfor døren til enhver tid hele året. Hverdagen og uken fyller seg fort opp med morsomme aktiviteter som surfing, skating, sykkel, skikjøring, fallskjermhopping og speedflying. Gjerne flere aktiviteter på en og samme dag.

Voss er midt i blinken for både utendørs og innendørs action. Det siste i vindtunnelen. (Foto: Privat)
Voss er midt i blinken for både utendørs og innendørs action. Det siste i vindtunnelen. (Foto: Privat)

Ved å ha alt utenfor døren gir det mulighet til å ha høyt fokus på jobb samtidig som man kan holde et høyt nivå på aktivitetene man driver med, sier han og legger til med ekstra trykk:

– Det er virkelig noe som gir meg en god livskvalitet!

Tidligere har Joachim også reist utenlands for ekstremsport-opplevelser, og da har gjerne turen gått til Canada. 

Flere utvidelser i Myrkdalen

– Voss står ikke tilbake for noe av det man finner i Canada, enten man tar utgangspunkt i Voss Resort eller i Myrkdalen.

Ofte er det også jobben i Eiendomsmegler Vest som bringer Joachim til Myrkdalen.

– Myrkdalen har det meste, forholdene ligger til rette enten du vil på topptur eller om du heller vil holde deg i de familievennlige løypene. Dessuten er det alltid noe nytt på gang i Myrkdalen, anleggene utvides hele tiden, sier ekstrem-megleren.

Kommenter artikkelen nedenfor: