Smørås Skolemusikk
Smørås Skolemusikk ble overrasket på øving denne uken med nyheten om at de får midler fra Korona-fondet. Foto: Giske Eggen.

Smørås Skolemusikk skulle egentlig ha returnert fra Litauen og EM i ungdomsbrassband på søndag – kanskje med en medalje i kofferten. De trodde at tirsdagens øving på skoleplassen utenfor Apeltun skole skulle bli ganske vanlig, men det var helt til banksjef, Mona H. Vikøyr, dukket opp.

Smørås Skolemusikk er nemlig blant de 150 korpsene som får tildelt midler fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Vests Korona-fond.

Håkon Hageberg og Knut Rasmussen tok i mot midlene på vegne av Smørås Skolemusikk og Mona H. Vikøyr, banksjef ved kontoret til Sparebanken Vest på Lagunen, stod for utdelingen. Foto: Giske Eggen.

Støtter lag og foreninger

Korona-fondet ble opprettet i mars i år som et ekstraordinært tiltak. Formålet med fondet er å støtte lag og foreninger på Vestlandet som sliter økonomisk som følge av koronaepidemien.

– For oss er det viktig å stille opp for kulturlivet i regionen vår i denne krevende tiden. Vi ønsker å bidra til at lagene og foreningene som står for barn og unges fritidsaktiviteter vil overleve denne krisen, sier Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest.

– Og helt ærlig – mai måned uten korpsmusikk er jo helt utenkelig!

Søker om midler til å opprettholde driften

Korpsene har søkt om midler til å kunne opprettholde driften og gjennomføre planlagte tiltak som konserter, sommerturer, aspirantopplæring, musikkopplegg på SFO og mye mer.

– Når inntekter fra loppemarkeder og andre oppdrag faller bort, sier det seg selv at det blir vanskelig å drive korps. Vi håper at midlene fra koronafondet vil komme godt med for unge og voksne i korpsmiljøet på Vestlandet – både de som spiller selv og de som gleder seg over å lytte til musikken, fortsetter konsernsjefen i Sparebanken Vest.

Les mer om koronafondet og hvordan du kan søke om midler på spv.no

Kommenter artikkelen nedenfor: