Preik LIVE med Torger Reve, professor på BI, Berit Svendsen, sjef for Vipps' internasjonale satsing, Henrik Asheim, minister for forskning- og høyere utdanning, og Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest. Foto: Thor Brødreskift.

Omstilling, klimapolitikk og Norges posisjonering overfor Kina er blant temaene i disse tre live-episodene av podcasten Preik med konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth.

Preik LIVE med Berit Svendsen, Torger Reve og Henrik Asheim

Kina er i ferd med å overta det økonomiske og teknologisk verdensherredømmet, som eksportør, investor, teknologi-utvikler, sier BI-professor Torger Reve.

Hvordan bør Norge posisjonere seg i dette skiftet, spør vi minister for forskning- og høyere utdanning, Henrik Asheim, tidligere Telenor-topp, nå sjef for Vipps’ internasjonale satsning, Berit Svendsen, og BI-professoren selv.

Preik LIVE med Jens Ulltveit-Moe og Frida Eklöf Monstad

Hvilke forretningsmuligheter ser MDG-milliardær Jens Ulltveit-Moe i det grønne skiftet? Og kan verdens første utslippsfrie supply-skip bli en game changer for internasjonal skipsfart? Få med deg Preik fra Vestlandskonferansen med investor Jens Ulltveit-Moe og Equinors logistikkdirektør, Frida Eklöf Monstad:

Preik LIVE med Espen Barth Eide, Hege Skryseth og Knut Arild Hareide

Er det en sammenheng mellom det norske debattklimaet og nivået på den norske klimadebatten? Hvordan rigger vi virkemiddelapparatet vårt for å ta mulighetene som skapes av det grønne skiftet? Er det en myte at næringslivet ikke vil bli regulert? Og hadde Einar Førde rett i at «avgift er sivilisasjon»?

Samferdselsminister, Knut Arild Hareide (KrF); energipolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Espen Barth Eide; og administrerende direktør i Kongsberg Digital, Hege Skryseth, oppsummerer Vestlandskonferansen 2020.

Utgangspunktet for samtalen er Vestlandsmeldingen som blir presentert på Vestlandskonferansen hvert år. Meldingen skal være et felles referansepunkt for en diskusjon om hvordan næringslivet i Norge og på Vestlandet kan gjøre kloke valg for fremtiden.

Følg med for lansering av dato for neste års Vestlandskonferansen!

Kommenter artikkelen nedenfor: