familiebank
Det ble Olle Nyberg, Steffen Sangholt Hoff, Even Lokøy og Michelle Sæther fra Høgskulen på Vestlandet som kunne motta førstepris fra Bjørg Marit Eknes i Sparebanken Vest.

Fire studenter fra studium i innovasjon og entreprenørskap ved Høgskulen på Vestlandet imponerte juryen under Hackaton 2017 i Media City Bergen denne uken.

I firkløverets app kan barn spille seg frem til hvordan de ønsker å tjene og å spare lommepengene sine, og etter hvert som de vokser, drar de nytte av andre funksjoner. På attenårsdagen kan brukeren, som i presentasjonen ble kalt Lisa, benytte appen som ID når hun skal kjøpe sin første øl på byen.

– Vi trakk veksler på at vi hadde en dataingeniør med erfaring fra «gamefication» på laget, men samtidig ønsket vi også å benytte oss av at Sparebanken allerede har et konsept med navnet familiebank. Appen representerer spillbarhet og visualisering for «familiebank»-konseptet, forklarer vinnergjengen.

Sparebanken Vest sin representant i juryen, konserndirektør for Innovasjon og Kundeopplevelse Bjørg Marit Eknes, la særlig vekt på at vinnerløsningen var en app som kunne bidra til et livslangt forhold til banken.

– Samtidig er det spennende at app’en er morsom for barn, og at den tilpasser seg brukerens alder for å gi en relevant brukeropplevelse, sier Bjørg Marit Eknes.

«Wow»-faktor

Under Hackaton 2017 i Media City Bergen hadde ti ulike lag denne uken 24 timer på seg til å presentere morgendagens løsninger. De konkurrerte om ikke bare en, men to førstepremier på 20 000 kroner. I tillegg til å lage fremtidsløsninger for Sparebanken Vest, kunne man levere det samme for Bergen Kommune, med en like stor førstepremie om man valgte kommunens oppgave. Fra begge hold var det også mulig å få med seg en andrepremie på 10 000 kroner.

Utviklermiljøet i Sparebanken Vest fungerte som mentorer under Hackaton. Også de ble imponert over vinnerløsningen.

– Dette var prosjektet med mest «Wow»-faktor, men vi merker oss flere gode løsninger. I tillegg er det mulig å se for seg kombinasjoner av det vi har fått presentert, sier virksomhetsarkitekt Harald Bjorøy i Sparebanken Vest.

Andreplassen gikk til en løsning for å la bankkunder gi penger til allmennyttige formål, og deretter følge ferdigstillelsen av prosjektet de har støttet. Siden Sparebanken Vest er en av de største giverne til allmennyttige formål på Vestlandet, så traff denne modellen en viktig del av oppdraget til Sparebanken Vest.

Bruksanvisning for bergensere

Den andre oppdragsgiveren i Hackaton 2017, Bergen kommune, kunne også slå fast at de hadde en vinner med «wow»-faktor. De ble introdusert for den digitale assistenten Tjommi, som kan hjelpe innflyttere til byen med å lære alt om hva det vil si å være bergenser.

Tjommi gir deg forklaringen på hva et bekkalokk og en rævedilter er. Assistenten kan også lære deg alle ni vers på Nystemten, eller du kan nøye deg med de to første. I tillegg kan du kan få Bergens nasjonalhymne fremført enten av Sissel Kyrkjebø eller du kan høre den i Brann-supporternes versjon.

Kommenter artikkelen nedenfor: