Vanligvis er det nærmere 300 deltakere fra Loddefjord IL på Voss Cup. (Foto: Sparebanken Vest)
Vanligvis er det nærmere 300 deltakere fra Loddefjord IL på Voss Cup. (Foto: Sparebanken Vest)

– For spillerutviklingen betyr turen til Voss Cup bare fire kamper. For samholdet i klubben og for at ungene skal fungere sammen derimot, så er Voss Cup helt uvurderlig, sier Loddefjord-trener Kristian Hammer Opdahl.

For de yngste fotballspillerne i Loddefjord IL, så er det en tradisjon at Voss Cup er den første overnattings-cupen som ungene reiser til.

– Sånn har vi hatt det omtrent siden Voss Cup startet. Vi vender tilbake til Voss Cup hvert eneste år med de yngste spillerne, rett og slett fordi Voss er et fantastisk sted, fordi cup’en er velorganisert og har gode overnattingsplasser, og fordi denne cup’en er et veldig trygt sted å sende ungene til, sier Kristian og Rune Lyseknappen. Sistnevnte er leder for fotballgruppen i Loddefjord IL.

– Det er det sosiale som virkelig teller, og da gir Voss Cup perfekte rammer, sier trener Kristian Hammer Opdahl.
– Det er det sosiale som virkelig teller, og da gir Voss Cup perfekte rammer, sier trener Kristian Hammer Opdahl. Han kjører deltakende trening under oppvarmingen. (Foto: Sparebanken Vest)

De to har mellom 8 og 9 års fartstid på Voss Cup, men de kjenner til folk i Loddefjord IL som har vært på Voss Cup opptil 18 år på rad. Vanligvis er det nærmere 300 deltakere fra Bergen Vest-klubben på Voss Cup.  

Kommer på fornavn

– Det er det sosiale som virkelig teller, og da gir Voss Cup perfekte rammer. Vi har en grillfest på lørdagskvelden, og da går det med 1200 pølser og 600 brus. Da er det ikke bare arrangørene vi kommer på fornavn med, men også de på den lokale butikken, forklarer Kristian Hammer Opdahl.

Når spillerne kommer i ungdomsskole-alder, så er det mange som velger Dana Cup eller Norway Cup i stedet.

– Det viser seg at Voss Cup fungerer perfekt for å lære seg den selvstendigheten som man trenger når man skal på cup. De som får noen år på Voss, de er klare for de store cupene når de kommer i ungdomsskole-alder.

– Vi er innom aktivitetsparken til Sparebanken Vest flere ganger under Voss Cup, sier niåringene fra Loddefjord IL. (Foto: Sparebanken Vest)
– Vi er innom aktivitetsparken til Sparebanken Vest flere ganger under Voss Cup, sier niåringene fra Loddefjord IL. (Foto: Sparebanken Vest)

Loddefjord-trenerne har lagt merke til Sparebanken Vest sin tilstedeværelse som hovedsponsor på Voss Cup.

– Vi er innom aktivitetsparken til Sparebanken Vest flere ganger under Voss Cup. Ungene liker å bevege på seg også utenom fotballkampene, forteller trener-teamet.

Enkelte sponsorartikler er også mer populære enn andre.

– Det året Sparebanken Vest delte ut håndklær så var det veldig greit, for da hadde vi et ekstra påskudd for å få ungene i dusjen om kvelden, ler Kristian Hammer Opdahl.

Flunkende nye drakter

Noe av det ildsjelene i barneidretten legger mest merke til fra samfunnsansvar-programmet til Sparebanken Vest, er utdelingen av draktsett til håndballag og fotballag på Vestlandet. Niåringene i Loddefjord IL mottar sine nye drakter på akkurat den treningen som vi besøker. Det er stor stas når en slitt drakt kan byttes ut med en flunkende ny en.

Stor stas når en slitt drakt kan byttes ut med en flunkende ny en for 2009-gruppen i Loddefjord IL fotball. (Foto: Sparebanken Vest)
Stor stas når en slitt drakt kan byttes ut med en flunkende ny en for 2009-gruppen i Loddefjord IL fotball. (Foto: Sparebanken Vest)

– Det er alltid hyggelig å kunne dele ut draktene fra Sparebanken Vest, i tillegg til at draktene er et veldig viktig bidrag til alt som skal gå rundt i en klubb. Kostnaden ved å spille fotball ville ha økt en hel del dersom ikke Sparebanken Vest hadde hatt dette tilbudet.

Slik gikk det da Brann-spillere besøkte treningen til Olsvik IL.

Kommenter artikkelen nedenfor: