FK Vidar
Foto: FK Vidar

– Vi er spesielt opptatt av gode oppvekstvilkår for barn og unge, på samme måte som dere som klubb og alle ildsjelene i klubben også er. Derfor får FK Vidar nå en kombinert støtte fra Ildsjelfondet vårt og bankens tradisjonelle prosjektmidler, sier Gretha Espedal, banksjef ved Sparebanken Vests kontor i Stavanger.

– Vidar har vært svært heldige som har fått med Sparebanken Vest på laget. At banken har bestemt seg for å støtte barne- og ungdomsfotballen på denne måten er helt unikt, sier Stein Haben, styreleder i FK Vidar.

Les om Sparebanken Vests samarbeid med FK Vidar og hvordan du kan bli kunde i banken her

Gir tilbake til lokalsamfunnet

Utenom den faste årlige sponsorsummen, og tildelingen på 500 000 kroner til Minikunsten, har FK Vidar tidligere fått midler fra bankens stiftelse/Koronafondet og fra bankens samfunnsutbytte. Koronafondet ble opprettet i mars 2020 for å bidra til å holde aktiviteten oppe i organisasjoner som sliter som følge av korona-krisen.

Haben, som selv har barn i klubben, understreker at solide samarbeidspartnere er helt nødvendig for å kunne gi et tilbud til både bredde- og satsningslag i den tøffe tiden vi har vært gjennom.

– Uten Sparebanken Vest kunne vi simpelthen ikke holdt tilbudet vårt ved like gjennom den tøffe tiden vi har hatt i 2020, sier han.

Styrken i sparebankmodellen

Med bortfall av inntekter ved kamper og turneringer, har klubben vært nødt til å prioritere, fortsetter Haben.

– Midlene fra Sparebanken Vest har gått til nye draktsett og utstyr til barne- og ungdomsavdelingen, og har sikret at klubben har kunnet satse på de minste, selv midt i en pandemi. Vi har hatt minimalt med frafall igjennom korona-perioden. Vi tror det har spilt en stor rolle at vi har kunnet opprettholde tilbudene våre til lagene på barnetrinnet, og klubben vokser fortsatt. Vidar har blant annet flere jentelag nå enn vi har hatt på 20 år!

– Dette viser styrken i sparebankmodellen. Vi skal være ledende på bankdrift, men vi skal også ta samfunnsansvar, sier Espedal.

Totalt har Koronafondet satt av 100 millioner kroner, og rundt 75 millioner kroner er delt ut til idrettslag, festivaler, korps, studentorganisasjoner og andre frivillige organisasjoner på Vestlandet. Nytt i 2021 er Ildsjelfondet på 100 millioner kroner, hvor Sparebanken Vest vil støtte idrett, kultur og inkluderingstiltak.

Sparebanken Vest-kunder fikk kundeutbytte i 2021

I 2021 delte vi ut 354 millioner kroner i kundeutbytte direkte til de som har boliglån og sparepenger i Sparebanken Vest*.

– Kundeutbytte er kundens del av overskuddet til banken. Du vil automatisk motta et beløp som er basert på bankens årlige overskudd og hvor mye du selv har i innskudd og lån i banken, sier banksjefen.

Les mer om kundeutbytte på spv.no

Du får din egen personlige rådgiver

Nå håper Gretha Espedal at FK Vidar-medlemmer tar kontakt med banken for å se om Sparebanken Vest kan være rett bank for dem. FK Vidar-medlemmene og deres familier vil bli prioritert av de dyktige og erfarne kunderådgiverne Liv Helene Roverud, Ruth Elise Eskeland og Knut Egge ved Stavanger-kontoret.

I Sparebanken Vest får du din egen personlige rådgiver som hjelper deg med alt fra lån og forsikring, til sparing og pensjon. At Sparebanken Vest-kunder har en rådgiver som virkelig bryr seg og som gjør det enkelt å være kunde, vil du merke fort, mener hun.

– Sammen med rådgiveren din, finner dere løsningene som fungerer for deg, legger hun til.

Du får Norges beste mobilbank rett i lomma

Små endringer og alt det daglige ordner du selv kjapt og enkelt via våre digitale løsninger. Og folket har talt: Sparebanken Vest har best rangering av alle bank-apper i Google Play og på iTunes!

Mobilbanken hjelper deg i en travel hverdag – særlig du som har boliglån. Her kan du selv endre forfallsdato, konto som skal belastes og du kan søke selvbetjent om økning av boliglånet og avdragsfrihet når du har behov for det.

– Du får for eksempel full oversikt over forbruket ditt med Min økonomi. Du får oversikt over alle de løpende abonnementene dine i Mine abonnement. Du kan kjøpe fond og forsikringer rett i appen, og mere til, sier Gretha Espedal.

Les mer om Sparebanken Vests samarbeid med FK Vidar og hvordan du kan bli kunde i banken her

*Kundeutbytte blir beregnet ut fra det årlige resultatet, egenkapitalen og likviditeten til banken. Det betyr at det ikke kan garanteres utbetaling av kundeutbytte hvert år.

Kommenter artikkelen nedenfor: